Årstämman

Tiden för årsstämman närmar sig och vi i vår styrelse vill vara förberedda. Alltså några frågor:

Vi har tidigare fått frågan från medlemmar om att ha en "övrigt" punkt på agendan i stämman, något vi undvikit. - Har vi rätt att göra det?

Vissa av våra medlemmar har "dille" på att skriva motioner, kan man begränsa antalet motioner per medlem?

/ Tack för hjälp
Av Andreas Björnsson (6 poster), 11:51, 16 mars 2010
årstämman, dagordning, kallelse
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Angående att ha en "övrigt" på agendan till årsmötet så håller jag med dig om att det bör undvikas. I alla fall inom ramen för den officiella agendan, dvs det som utgör själva årsmötet.
Med en övrig punkt i agendan öppnar man upp för alla typer av frågeställningar, som styrelsen omöjligt kan vara förberedda på. Om punkten ingår som del av årsstämman måste det som diskuteras där föras till protokollet, man inser snabbt att det blir ohållbart.

Men, man kan gott ha en övrigt, eller öppen punkt utanför agendan. Dvs efter att den officiella årstämman är avslutad öppnar man upp för andra frågor. Man får inte glömma bort att kommunikation med medlemmarna är otroligt viktigt. Det måste fungera åt båda håll.

Nej "dille" på motioner skall ni nog inte begränsa, se det som något positivt. Om det finns energi att skriva motioner kanske det finns kraft att engagera sig i arbetsgrupper mm.

/ Lycka till!
Av Fredrik Bäckström (2 poster), 11:32, 05 maj 2010
Relaterat till detta.
Finns det några "top 5" tips för en "lyckad" föreningsstämma?
Vi har våran om några veckor och tidigare år har det blivit väldigt rörigt med många diskussioner inte direkt relaterade till agendan. Det ger ett lite oseriöst intryck inte minst för nya medlemmar.
Av Laczlo Borjas (1 poster), 16:35, 09 mars 2011
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se