Annonser

Nyheter - Fastighetsskötsel

De senaste artiklarna relaterade till skötsel av fastigheter. Stambyten, renovering, takskottning mm. är vanliga ämnen.

Hur kallt får det vara i lägenheten?

Enligt en dom från Miljödomstolen är det en olägenhet om det är 18 grader kallt i luften eller 16 grader vid golvet. För en villaägare som har problem kan det röra sig om byggnadstekniska fel som dålig isolering.

Bostadsrättsföreningar får råd om renoveringar

Att ansvara för äldre byggnader kräver ett medvetet förhållningssätt om husens positiva egenskaper ska kunna fortleva i framtiden. Man har numera en mer hänsynsfull inställning till husets ursprung och uppmärksammar alltmer de befintliga kvalitéerna.

Han vårdar husens själ

Roland Lindblad är målaren som handplockades till att bli fastighetsförvaltare åt en stor bostadsrättsförening i Stockholmsområdet, som satsar på byggnadsvård. Med den inriktningen, ett egenutvecklat avtalskoncept samt ett hjärta på rätt ställe, har hans Flodafors Fastighets AB vuxit till att bli Södermanlands Gasellvinnare.

Lyckades bekämpa legionella i brf

En bostadsrättsförening i Helsingborg upptäckte legionellabakterier i sina vattenledningar och lyckades sätta in motåtgärder i tid innan någon i huset insjuknade i legionärssjuka.

Fick inte upp kassaskåpet

Natten till i måndags gjordes inbrott i en bostadsrättsförenings lokaler på Gustav Adolfs väg i Kalmar.

Bolånetaket pressar bostadspriserna

I motsats till vad som tidigare rapporterats är prisfallet på bostäder i Stockholm högst påtagligt. Sedan marknaden toppade februari har priserna på bostadsrätter i Stockholms innerstad fallit med 10-15 procent.

Handelsbanken sänker BNP-prognos

Handelsbanken gör vad flera andra banker tidigare har gjort – sänker prognosen för Sveriges tillväxt de närmaste åren. Bruttonationalprodukten (BNP) beräknas nu växa med 2,5 procent 2010 och 2,6 procent 2011.

Boende kräver måsutrotning

Måsarnas skrin under häckningstiden kan jämställas med psykisk tortyr och kan leda till att hela kroppen försätts i ett stresstillstånd som i sin tur kan leda till en stroke.

Bristande kontroll orsakar takrasen

Omkring 150 tak har rasat i vinter och två personer har dött. Nu ställs krav på oberoende kontroll i byggprocessen .- Dagens system har stora brister, säger Carl-Johan Johansson på SP.

Avspärrning räcker inte – taket måste röjas

Avspärrningar för nedfallande snö och is får bara göras en kort tid för att hinna röja på taket. – Det är inte OK att spärra av tills vidare, säger Torbjörn Sjögren, jurist på Fastighetsägarna, Uddevallakontoret.

Se om ditt hus inför snösmältningen

Risken att vatten kan tränga in i villor beror mycket på hur snabbt smältningen sker. Om värmen kommer fort kan det bli en väldig skjuts, säger Ulf Stenberg, chefsjurist hos Villaägarnas riksförbund.

Se upp för is i hängrännorna

Igenisade hängrännor kan leda till fler takläckage. Det varnar branschorganisationen Fastighetsägarna för. – Det är jättesvårt att få bort isen från rännorna, säger Ola Ström, kommunikationschef.

Rökluckor var trasiga

För ett år sedan var det knappast någon som visste vad en röklucka var för något. Efter dödsbranden i Rinkeby är det på allas läppar. - Vi har bara två i hela kommunen, men de var trasiga och är nu fixade av fastighetsägaren, säger Lars Andersson, räddningschef i Smedjebacken

Nu rasar snön av taken

När snön som ligger på taken smälter finns det risk för snöras. Är oturen framme kan snön dra med sig takrännan eller något annat i fallet.

Husägaren ger snön all skuld

Ett tak på ett garage på Svartviksslingan i Stockholm rasade in av snömassornas tyngd på lördagskvällen. Fyra bilar hamnade under taket, men ingen person kom till skada.

Rekordmånga vattenskador

Den snörika vintern har gjort att antalet vattenskador slagit rekord – på försäkringsbolaget Länsförsäkringar har antalet skador nästan fördubblats jämfört med förra året och nu kan premierna komma att höjas. "Det är ett ovanligt jobbigt läge i år", säger Länsförsäkringars skadechef till SvD.se.

Stor risk för nya takras

Efter nya snövarningar uppmanar Boverket alla fastighetsägare att se över sina byggnader och tak.

Varningsskyltar saboteras

Fastighetsägare uppmanar nu allmänheten till stor uppmärksamhet när det gäller risken för ras av snö och istappar från hustak. Samtidigt bekymras man av att varningsskyltarna saboteras.

Takrasens svarta månad

Februari 2010 blev takrasens svarta månad. I dag rasade Kållereds sporthall samman och i helgen föll ytterligare en sportarena, ett grisstall och en tennishall. Byggslarv och konstruktionsfel, hävdar nu byggexperter.

Blåslagen av fallande istapp

Hjärnskakning och ett blått öga blev minnet efter en projektil som i lördags träffade Chaweewan Rasmussen i huvudet. Nu varnar hon andra för istapparna som hänger högt upp längs takrännorna.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se