Annonser

Nyheter - Fastighetsskötsel

De senaste artiklarna relaterade till skötsel av fastigheter. Stambyten, renovering, takskottning mm. är vanliga ämnen.

Kommunens snöröjare vädjar: Ha tålamod, vi kommer

Det kraftiga snöovädret har ställde till det i trafiken, både på vägar och på järnvägen. Tågen som trafikerat Degerfors har varit försenade och i lördags gick polisen, räddningstjänsten och länsstyrelsen i Örebro län ut i ett samlat upprop: Ge er inte ut på vägarna om ni inte måste.

Skottade inte taket – husets ägare åtalas

En 41-årig Umeå-kvinna skadades av en isklump som föll från ett tak. Fastighetsägarna åtalades i går för vållande till kroppsskada. – Jag kunde ha dött, säger kvinnan.

Fastighetsägarna åtalas

En isklump förändrade Evas liv i april förra året. Hon gick längs Kungsgatan Väst på stan när den föll från taket rakt ner på hennes huvud.

Varning för fallande snö och is

GÄVLE: Under söndagen började snö och isa rasa från taken på flera håll i Gävle. – Det ser ut att kunna bli likadant under de kommande dagarna, varna Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl.

Legionella upptäckt i Sätra

En hyresgäst på Ulvsätervägen i Sätra har blivit sjuk i legionella. Bakterierna har hittats i varmvattnet i huset där han bor.

Snö kan bli en livsfara

Brandmännens möjligheter att rädda liv försvåras av snön. Räddningstjänsten Syd slår larm om att många fastighetsägare och kommunernas gatukontor slarvar med snöröjningen och glömmer bort att hålla brandvägar framkomliga.

Brister på fyra av tio hissar

Fastighetsägaren ska se till att hissen är säker och får regelbunden service. Men av de drygt 113 000 hissar som besiktades under 2008 underkändes 42%. Det visar siffror från Boverket som TV4:s Kalla fakta tagit del av.

Brandkårsresurser slösas på hisslarm

Att hjälpa människor som sitter fast i hissar är en uppgift för hissmontören. Men varje år tvingas brandkåren rycka ut mer än 1000 gånger för att det inte kommer någon hissmontör.

Oskottade trottoarer kan innebära vitesföreläggand

Har inte fastighetsägaren tecknat avtal med kommunen om snöröjning av trottoarerna ska han ombesörja det själv. Men där finns klara brister i dag, och det kommer kommunen att se över nu i dagarna.

Rekordmånga samtal om hotfulla istappar

Istapparna hänger hotfullt på sina ställen utmed Stockholms ståtliga hus. Numera finns en servicetelefon dit allmänheten uppmanas att ringa för att lämna information om farliga istappar. – Det är fastighetsägaren som har ansvaret för röjningen, säger Fredrik Tamm, vd för Istappstelefonen.

Snön tar fastighetsägarna på sängen

Det har skett exceptionellt många takras i Sverige de senaste dagarna. Men bland fastighetsägarna varierar kunskaperna om farorna med snön, och många är inte beredda på de allvarliga följderna.

Snötyngda tak kan orsaka ras

De ovanligt stora mängderna snö har orsakat takras på flera håll i landet. Att se till att taket håller är helt och hållet husägarens ansvar.

Mätning har minskat vattenförbrukning

Knappt en tredjedel har fått höjd hyra, ungefär lika många har fått sänkt. Nu fortsätter Landskronahems satsning på att låta hyresgästerna betala för det vatten de använder.

Ljummet vatten upprör boende

Ända sedan Riksbyggens bostadsrätter på Serresjö stod klara för två år sedan har de boende haft problem med vattentemperaturen. Nu hotar Riksbyggen med rättsliga åtgärder mot Trelleborg Fjärrvärme AB som levererar varmvattnet.

Svets och stambyte

Borrmaskinsljud och järnslammer studsar mot den kalla betongen där Rickard Almsten 25 år och hans kolleger på YIT står och jobbar

Moddiga trottoarer gör det svårt att gå

Gångtrafikanter har svårt att ta sig fram på i stan nu. Slirig snömodd ligger i några centimeters slirigt lager. Men fastighetsägarna konstaterar att de gör så gott de kan för att hålla undan både snö och istappar. Det är trots allt vinter, menar de.

Varning för bedragare

Kan vi hindra några bedragare så är det bra, säger Bengt Werneland som är ordförande i en bostadsrättsförening i centrala Gävle. Efter ett mystiskt telefonsamtal i går varnar han nu alla Gävlebor för att släppa in objudna personer som uppger att de kommer från olika företag.

Man fick istapp i huvudet

Nu varnar räddningstjänsten för istappsras. En man i Västervik fick på måndagen en istapp i huvudet när han försökte få upp en igenfrusen dörr.

Vanligt att ta hjälp av bidragstagare

Att bostadsrättsföreningar använder sig av både vaktmästare och städare med någon form av ekonomiskt stöd är inget nytt.

Kamp mot tapparna på taken

Det är bråda dagar för takskottarna. I takt med att det blir varmare bildas tunga istappar – en stor fara om de faller ner. – Vi gör mycket förebyggande arbete nu, säger Tony Bergdahl, som äger Hagmans tak.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se