Annonser

Nyheter - Fastighetsskötsel

De senaste artiklarna relaterade till skötsel av fastigheter. Stambyten, renovering, takskottning mm. är vanliga ämnen.

Se upp för istapparna!

Vädrets makter har förvandlat många hustak till farliga fällor för fotgängare.

Så klarar du köldknäppen

När utetemperaturen kryper ner under 20-strecket är motivationen att se om sitt hus på topp. En del saker hade förstås varit bäst om du redan gjort – till exempel tilläggsisolerat vinden – men Olof Edén, energi- och klimatrådgivare på kommunen, har också råd som ger snabb lindring för frusna.

Iskyla blir dyr affär

Efter flera milda vintrar riskerar årets köldknäpp att bli ekonomiskt kännbar för kommuner och fastighetsägare. Och även om kylan tillfälligt släpper kan det förvärra problem med vattenläckor.

Slipper höjda hyror

Mikael Lazo, ordförande i bostadsrättsföreningen HSB Norrevång, gläds med medlemmarna över att föreningen slipper höja hyrorna för nästa år.

Skräp och råttor upprör grannar

Flera klagomål om råttor och skräp på fastigheter runt om i kommunen nått miljökontoret och byggnadsinspektören under året som gått. Just nu är två fastigheter i Hyllinge aktuella.

Halkan ett problem

Det klagas en hel del på halkbekämpningen i villakvarteren i Hässleholm. Det är svårt att ta sig fram både med bil och till fots.

Kräver lag om balkongbesiktning

Efter att två allvarliga balkongolyckor inträffat i Norrland på kort tid. Nu kräver Hyresgästföreningen i regionen att man inför ett lagstiftat tvång om att fastighetsägarna regelbundet ska besikta balkonger.

Husägare är dåliga på snöröjningsregler – var tred

Hälften av alla radhus- och villaägare vet inte vilket ansvar de har för att hålla rent från snö och is utanför sitt hus. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If genomfört.

Se upp för istapparna

Snösjok och livsfarliga istappar är plötsligt en risk att räkna med för Malmös fotgängare.

Invandrare "risk" i hela landet

Det är inte bara HSB i Skåne som klassat invandrare som en arbetsmiljörisk i sina listor. Checklistan har använts av fastighetsbolag i hela landet i minst tio års tid, skriver Metro.

Hårdare tag mot oseriösa husägare

Miljökontoret ska sätta fast oseriösa fastighetsägare i stan. Vid oanmälda inspektioner hemma hos Sundsvallsborna ska man leta efter hälsofarliga miljöer. – Man ska inte behöva bli sjuk av sin egen bostad, säger projektledaren Annelie Henriksson

Din guide till uppvärmning

Bergvärme, Pellets eller solenergi? Se vad som är bäst för dig. Här är din guide till prisvärd husuppvärmning.

Inget vatten på åtta månader

Tage och Sonia Ernstsson, 80 och 81, har varit utan vatten och avlopp i åtta och en halv månad. En konflikt mellan en bostadsrättsinnehavare och bostadsföreningen stoppar det pågående stambytet. - Vi har en hink som vi använder, säger Tage.

Borrade ner i taket på t-banetåg

Röda linjen i Stockholms tunnelbana stoppades i en timme på torsdagen. Ett arbetslag från ett företag hade borrat för att förbereda för bergvärme - men träffat ett tunnelbanetåg.

Husägare och boende delar ansvar för brandsäkerhet

Både bostadsrättsföreningar och bostadsbolag kom när Bergslagens Räddningstjänst ordnade frukostmöte om bränder i bostäder

Bostadsstiftelsen tänker miljö och byter värmesyst

Stiftelsen Filipstadsbostäder låter pengar från fastighetsförsäljningar gå till miljösatsningar med ny uppvärmning. Det är fyra fastigheter som är aktuella. När det gäller hyrorna så inleds förhandlingarna i december.

Hur mycket lyhördhet ska man behöva tåla?

Hyresgästen hör allt som grannen ovanpå gör. I hyresnämnden förlorade hon mot fastighetsägaren, men nu driver miljöförvaltningen ärendet vidare med hjälp av en annan lag och andra bullergränser.

Fastighetsägare polisamäld för bristande underhåll

En hyresgäst i Skelleftehamn har polisanmält sin hyresvärd för bristande underhåll. Bland annat av balkongen. Polisen rubricerar det hela som framkallande av fara för annan.

Vill skjuta hackspettar

Riksbyggen i Lycksele har problem med hackspettar i ett av sina bostadsområden. Nu ansöker de om att fåglarna ska skjutas bort av kommunens skyddsjägare.

Lönsam bergvärme

I SN 20/10 fanns en insändare från Kent Östergård, som påstod att bergvärme inte är lönsamt. Du har gjort dig skyldig till ett antal räknefel, som inte får stå opåtalade.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se