Nyheter - Nybyggnation

Nyheter kring de senaste bostadsbyggprojekten, bygglov och annat intressant.

Nya bostäder byggs i Borensberg

Bo Klok vill fortsätta sin expansion i Motala men nu också i Borensberg. I Södra Freberga vill de bygga grupphus med 12-20 radhus. I Borensberg är det aktuellt med lika många radhus på strötomter samt ett 20-tal flerfamiljshus.

Ett steg närmare nya hus

Det krävdes långa diskussioner innan de kom överens med kommunen. Men snart kan Ringsjöns Fastighets AB bygga marklägenheter på Kvarnängen i Hörby.

HSB´s nya lägenheter lockade få

HSB Mitt´s planer på att bygga 42 nya lägenheter vid Västhagen skrotas på grund av för få intressenter.

Bostadsbyggandet tar fart igen

Antalet bostäder som börjar byggas kommer att öka med 45 procent från 2009 till 2011, enligt en ny byggprognos från Boverket. I fjol nådde bostadsbyggandet en bottennivå då bara 18 000 nya bostäder började byggas.

Nya regler öppnar för ägarlägenheter

Nu behöver man inte äga ett hus för att få kalla sig fastighetsägare.
Det räcker med en ägarlägenhet, eller flera stycken i samma hus om man så vill.

Västra hamnen måste bli för alla

Västra hamnen är redan ett av Malmös hippaste områden för företag, men boendemässigt håller det på att bli en segregerad stadsdel. Det gäller att tänka i nya banor när det gamla mässområdet nu ska byggas om.

Bostadsrätter planeras i Ekebo

HSB har planer på att bygga bostadsrätter i Ekebo.Det framkom under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen när försäljningspriset på Etapp 3 beslutades.

Kraftigt ökat bostadsbyggande

Bostadsbyggandet ökar med 50 procent fram till 2011 spår Boverket i en ny prognos.

FRAMTIDENS BOENDE FÖR UNGA

Nu närmar sig byggstarten av 255 nya penthouses och studiolägenheter vid Telefonplan, Stockholm, i Ericssons gamla lokaler. Ett boende som satsar på färg, form och teknik för ungdomar. Lägenheterna och fastigheten kommer att vara skräddarsydda för det första boendet. Huset blir det första i Sverige med 1000 Mbits bredbandsanslutning.

Fel att inte ljudisolera

Ett par i Umeå vann tvisten mot sin bostadsrättsförening som inte ville förbättra ljudisoleringen i lägenheten.

300 platser i särskilt boende måste skapas

I Halmstads kommun behövs bortåt 300 platser i särskilt boende under den kommande tioårsperioden. Nu har fastighetsnämnden fått i uppdrag att utreda möjligheten att låta Riksbyggen uppföra kooperativa hyresrätter för gamla och sjuka.

Torsby Bostäder vill bygga bostadsrätter

Torsby Bostäder vill bygga 18 bostadsrätter på Mejeritomten i centrala Torsby. För att bygget ska kunna starta snabbare kan det blir så att kommunen, som äger bostadsbolaget, köper några av lägenheterna.

HSB blåser liv i byggplaner i Åhus

LB-hus är redan igång med det första huset, och nu närmar sig byggstarten även för HSB:s satsning i Åhusparken. – Vi känner att marknaden har vänt, säger Jan Ekblad, HSB Skånes marknadsområdeschef.

Första ägarlägenheterna i Båstad

Nu planeras för ägarlägenheter i Båstad. Det är ägarna till en planerad byggnad på Majvägen 12 i Båstad som begärt hos Lantmäterimyndigheten om avstyckning för tredimensionell fastighetsbildning i syfte att kunna skapa nio stycken ägarlägenheter på fastigheten. Fastigheten har en yta av 1 414 kvadratmeter.

Nya lägenheter kan få insatser

SPF-pensionärerna föreslår att de som flyttar till de planerade äldreboendena vid Kasttjärnsparken får betala insatser. - Då skulle man få ned månadshyran lite grand, konstaterar Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist.

Här byggs det nytt 2010

Omvandlingen av Bullermyren fortsätter - och på Jakobsgårdarna kan förvandlingen påbörjas. I övrigt är det något av väntans tider för det kommunala bostadsbolaget. En väntan på att regeringen ska säga ja eller nej till byggplaner.

Handelshus byggs om med början i sommar

Så här kommer det att se ut. I mitten av nästa år inleder Backahill förvandlingen av handelshuset på Storgatan. De centrala delarna av stan får nytt utseende.

Oroas över ny elstolpe

Nu försvinner snart kraftledningarna framför deras bostäder. Men Björn Asplind och Andreas Lilja befarar ändå att den elektromagnetiska strålningen ska öka.

Svartbygge fick bygglov

Friggebodar får inte byggas hur som helst och i synnerhet inte vid flerbostadshus. Det gjorde föreningen Jägaren tidigare i år. Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB, beviljade kort före jul bygglov i efterhand.

Fuktskador på tiotusentals hus mörkas

Många husägare vilseleds när det gäller riskerna med enstegstätade fasader. Antalet skadade hus är nämligen mycket högre än vad Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, och byggbranschen redo- visar. Det visar en granskning som gjorts av Villaägarnas Riksförbund.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se