Nyheter - Ombildning

De allra senaste nyheterna kring ombildning till bostadsrättsförening, från hela landet.

Borättsförening kan förlora 45 miljoner

Bostadsrättsföreningen i Norrtäljes gamla stadshotell är hårt prövad. Först konkurs och sedan ombildning. Nu hotar banken att sälja till en annan spekulant om inte medlemmarna kan köpa tillbaka fastigheten från banken under måndagen.

Stoppa inte ombildningarna i förorten

ODEMOKRATISKT Idag kan en ombildning till bostadsrätt stoppas om 33 procent av hyresgästerna motsätter det. Nu vill de rödgröna ytterligare sätta käppar i hjulet så att det räcker att 25 procent motsätter sig ombildning. Det är odemokratiskt, skriver organisationen Sveriges Bostadsrättsombildare.

Boförening anser sig snuvad på köprätt

När stiftelsen Rune Beijners fond säljer en hyresfastighet i Solna förhindras bostadsrättsföreningen i huset att utnyttja sin förköpsrätt. Dessutom behåller stiftelsen – där rektorn för Thorildsplans gymnasium Anita Dehlbom är ordförande – två lägenheter.

Wallenstam säljer i Göteborg

Fastighetsbolaget Wallenstam säljer en bostadsfastighet i centrala Göteborg för 285 miljoner kronor. Köpare är en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. Priset överstiger fastighetens värdering med drygt 20 procent, enligt ett pressmeddelande från Wallenstam

ABK avgör om fastighet säljs

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Gustafson (M) håller fast vid uppfattningen att det är ABK som äger frågan om försäljningen av fastigheten Hunden 10.

Ombildningar en god affär för stockholmarna

Ombildningarna är ingen förlustaffär för staden, tvärtom. Möjligheterna till friköp är en mycket god affär för alla stockholmare. Vinsten från ombildningarna är idag drygt 16 miljarder kronor för våra kommunala bostadsbolag. Det skriver ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd Joakim Larsson efter kritiken mot vinsterna efter ombildningar.

Moderat gjorde miljonklipp

Stockholmsmoderaternas Per Wesslau kan tjäna miljoner på att den borgerliga majoriteten i Svenska Bostäders styrelse godkänt ombildningen av en fastighet på Norr Mälarstrand till bostadsrätter – i strid mot bolagets egna principer.

Kommunägt bolag säljer fastigheter

Förberedelserna för en stor fastighetsaffär i Torvalla har precis inletts. Det är det kommunalägda bolaget Vestibulum som tänker sälja alla sina fastigheter. Knappt 400 lägenheter är till salu.

Wallenstams ordförande fixade bo-klipp åt dottern

Wallenstams styrelseordförande, Christer Villard, överlät sin hyresrätt till dottern tre veckor innan bolaget sålde fastigheten till bostadsrättsföreningen.

Få ombildningar i förorten

Närmare 19 000 hyreslägenheter i Stockholm har omvandlats till bostadsrätter under de senaste fyra åren som den borgerliga alliansen suttit vid makten, men bara några hundra av dem ligger i de invandrartäta förorterna i Stockholm.

Wallenstam säljer bostadsfastighet i Vasastan

Wallenstam säljer en bostadsfastighet i Vasastan, Stockholm, till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. Köpeskillingen uppgår till 99,5 Mkr och överstiger värdering med cirka 10 %.

Dubbelt så stor andel lägenheter ombildade i Sthlm

18 000 av 90 000 allmännyttiga hyresrätter har under den här mandatperioden ombildats till bostadsrätt av den borgerliga majoriteten i Stockholms stad. I antal räknat är ombildningen störst i ytterstaden, men i själva verket har en dubbelt så hög andel av beståndet ombildats i innerstaden jämfört med i ytterstaden. Enligt aktuell statistik har c:a 11 500 lägenheter ombildats till bostadsrätt i ytterstaden, motsvarande 15 procent av beståndet 2007 enligt stadens Utrednings- och statistikkontor. I innerstaden har dock c:a 6 300 lägenheter ombildats, vilket motsvarar 37 procent av beståndet 2007.

Pengarna från friköp tillbaka till de boende

De pengar staden får in vid försäljning ska gå tillbaka till de boende i satsningar på stadsdelsförnyelse och utveckling av Västerås bostadsområden. Det ska ske på ett öppet sätt så att alla västeråsare vet vad som händer med friköpspengarna. Det gav jag uttryck för in en intervju med VLT nyligen.

HSB kan sälja Turning Torso

1, 83 miljarder. Det är utgångspriset för den som vill köpa Turning Torso. HSB Malmö är inte aktiva säljare av byggnaden, men vd Michael Carlsson släpper gärna greppet om lyxhuset för att i stället investera i hyresfastigheter.

Fler hyresrätter blir borätter

Nu ökar åter antalet ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter.

Får inget för bostadsrätt

Socialdemokraterna har inte lyckats sälja sin stora bostadsrätt på 199 kvadratmeter. Flera bedömare menar att HSB:s hyreskrav hindrade en försäljning.

Politisk strid om utförsäljning

Utförsäljningen av allmännyttan i Stora Höga splittrar politikerna. De lägenheter som sålts vidare har ökat i värde med nästan 40 procent. Oppositionen rasar och menar att skattekollektivet får betala.

Skandalhuset till salu

Adressen Strandvägen 29-33 blev 2003 känd över hela Sverige som en symbol för maktens arrogans, när det avslöjades att Skandias aktiägare fått ta notan förr lyxrenoveringar av direktörernas lägenheter. Nu ska fastigheten säljas, och de boende ges chansen till att köpa med rabatt.

317 lägenheter säljs på Brynäs

Gavlegårdarna ska sälja 371 lägenheter på Brynäs. Vem som ska köpa hyreshusen är ännu inte klart, men det finns flera intresserade spekulanter.

Swedbank bryter tystnaden

Swedbank bryter tystnaden efter beslutet att stänga garagen på Saltö. – Det finns inga gällande avtal mellan de boende och fastighetsägaren, säger bankjurist Anders Engström.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se