Nyheter - Hyresgäster

Samlade nyheter om allt som rör hyresgäster i fastigheter, problem och möjligheter.

P-böter för hyresgäst på fastighetens besöksparker

Ställer du ibland din bil på besöksparkeringen och överlåter din parkering till en bekant i några timmar? Då kan du få höga böter. Tobias Lehtinen lånade sin kompis garage i några timmar. Han skulle byta batteri på sin bil. Kompisen ställde då sin bil på besöksparkeringen, men det skulle han inte ha gjort. Kompisen fick parkeringsböter eftersom han bor i området och inte räknas som besökande.

Tomma lägenheter oroar

Bostadsmarknaden i Kopparberg har liksom befolkningen förändrats genom åren. Även om det inte är alltför dystert i vare sig bostadsrättsföreningar eller allmännyttan är oron inför framtiden relativt stor.

Centerpolitiker låste ute hyresgäst

En tvist mellan en hyresgäst och en hyresvärd har utmynnat i två polisanmälningar. Hyresgästen anmäls för inbrott, och hyresvärden, som även är en ledande kommunalpolitiker i en Dalslandskommun, anmäls för egenmäktigt förfarande.

Hyresgäst känner sig kränkt av fastighetsägare

En kvinnlig hyresgäst i Vänersborgs kommun känner sig kränkt av sin fastighetsägare.
Nu har fastighetsägaren anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Rätt att vräka man som hotat sina grannar

 Ett års respit. Det fick den 56-årige man som överklagat hyresnämndens beslut om vräkning av att överklaga till hovrätten.

Affärslokaler på Körfältet ska säljas

En uppgörelse är på gång om försäljning av de kommersiella lokaler som tillhör BRF Körfältet. Bostadsrättsföreningen har haft problem med att hyra ut lokalerna. Till en del handlar det om tomma lokaler som tidigare inrymde en livsmedelsbutik.

 

Hyresvärd dömdes för hemfridsbrott

Värden hade egen nyckel till det hus han hyrde ut på en ort norr om Laholm och stövlade gärna in oanmäld tidigt på morgonen innan familjen hade stigit upp. Nu har värden, en äldre man från Halmstad, dömts till 40 dagsböter för hemfridsbrott, rapporterar Hallandsposten på nätet.

Här höjs hyrorna mest i år

Hyrorna i landets kommunala bostadsbolag höjs med 1,4 procent i genomsnitt i år, det är mindre än hälften så mycket som i fjol.

Olagliga kontrakt i tusental

Fyra av tio lägenheter hyrs ut i strid mot lagen. Det är det svarta facit efter att de tre tyngsta bolagen inom allmännyttan i Stockholm gjort en specialgranskning. Problemet finns även i Malmö. Och läget bekymrar.

Marknadshyror är mer rättvisa

Dagens hyressystem på bostadsmarknaden gynnar få. I debatten målas ändå marknadshyror ut som det stora hotet - ofta av mediefolk från Stockholms innerstad.

Hyreshöjningar i Malmö dröjer

Fortfarande väntar alla som bor i hyresrätt i Malmö på besked om det blir några hyreshöjningar i år eller inte. Skälet är de strandade förhandlingarna mellan MKB och Hyresgästföreningen.

Högre hyror i fina områden

2011 kan en ny hyreslag börja gälla. Då kan privata hyresvärdar sätta hyran annorlunda än de kommunala, även om hyrorna fortfarande måste förhandlas med Hyresgästföreningen.

Slut på allmännyttans hyresstyrning

Det är inte längre de kommunala bostadsbolagens hyror som ska styra hyresnivåerna. I fortsättningen ska alla hyror förhandlas, enligt den bostadspolitiska propositionen.

Glömde stänga av vattnet till diskmaskinen - krävs

En hyresgäst hos Svenska Bostäder krävs på 60 000 kronor i skadestånd för att hon för fyra år sedan glömde att stänga av vattnet till sin diskmaskin när disken var klar. En slang till maskinen hade lossnat och det blev en stor vattenskada.

Kaos med nya hyresvärden

Tillvaron för hyresgästerna på Bergsvägen har varit allt annat än bra sedan de fick en ny värd.

- Man bör säga till hyresgästen

- Normalt sett bör man säga till hyresgästen om det är en skada som man anser att han eller hon ska betala. Det svarar Kurt Oscarsson, teknisk chef på Byggebo i Oskarshamn.

Avtal för Stockholmshyror klart

Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen region Stockholm gjorde på tisdagen upp om ett ramavtal för 2010 års hyror, med en hyreshöjning på 1,39—2,74 procent, skriver Fastighetsägarna Stockholm i ett pressmeddelande.

Hotade sin hyresvärd – åtalas

En kvinna i 40-årsåldern som bor i Ulricehamns kommun misstänks ha hotat sin hyresvärd i januari förra året.

Hyresförhandlingar på central nivå

Åkab, Åmåls kommunfastigheter AB, har valt att frånträda förhandlingarna med Hyresgästföreningen om 2010 års hyror. Åkab begär nu hjälp av det centrala medlingsorganet. Parterna började förhandla i december men har inte lyckats komma överens.

Hyreshöjningar i snitt 1,4 procent

Hyreshöjningarna landar på i snitt 1,4 procent i år - mer än en halvering jämfört med höjningarna 2009.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se