Nyheter - Hyresgäster

Samlade nyheter om allt som rör hyresgäster i fastigheter, problem och möjligheter.

En klar stabilisering på hyresmarknaden

Efterfrågan på kontorslokaler har under det senaste kvartalet varit stor och vakanserna har sjunkit på nästan samtliga delmarknader. Dock prognostiseras en vakansökning under 2010 men inte i samma omfattning som enligt tidigare prognoser.

Hyreshöjning, nej tack!

Allmännyttan i Göteborg vill höja hyrorna med över tre procent. Trots rekordlåga räntor, stora varsel på arbetsmarknaden och sämre villkor för pensionärerna, skriver Sven Carlsson, Hyresgästföreningen.

Slarv med flyttstäd kan bli dyrt

Var femte flyttstädning hos det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö är underkänd, enligt tidningen Metro. Paul Lehecka, jurist på hyresgästföreningen, bekräftar att flyttstädning är ett gissel för många.

Kvinna häktad för lägenhetsbedrägeri

En 31-årig kvinna har häktats misstänkt för flera fall av grova lägenhetsbedrägerier i Stockholm. Kvinnan greps med en stor summa pengar i fredags morse, då hon var på väg att passera gränsen mot Norge.

Grannarna som umgås

Strandbyn blev mer än vad hyresgästerna hade hoppats på. Här har grannarna hittat en "otrolig gemenskap" sinsemellan.

Naken hyresvärd krävde sex

Kvinnan ville byta spis – då krävde hyresvärden sex i betalning. Nu tänker hon polisanmäla hyresvärden,

Hyresgästerna osäkra och optimistiska

Osäkerhet, skepsis och försiktig optimism. Det var blandade reaktioner bland de hyresgäster GD träffade på Hagtornsgatan i går. Inom ett halvår kommer de troligen att ha en ny hyresvärd.

Arga hyresgäster får inget besked

Golvet är upprivet och mögeldoften kraftig. Två månader har gått sedan Samir Jusic och hans familj tvingades flytta till en grannlägenhet på grund av en vattenläcka och han vet ännu inte när de får flytta hem igen.

Hyresgästernas vanligaste klagomål

Här är de vanligaste klagomålen på hyresvärdarna enligt siffror från Hyresgästsföreningen.

HSB Malmö satsar på hyresrätter i Västra Hamnen

HSB Malmö satsar på hyresrätter i Västra Hamnen HSB Malmös styrelse har beslutat att köpa ytterligare mark för att bygga bostäder i kvarteret Fullriggaren i Västra Hamnen. De 75 planerade bostäderna ska i första hand bli hyresrätter, och byggstart planeras till slutet av 2010.

Hyresgäst tar över huset

Våren 2008 köpte fastighetsbolaget Crendo AB Nore Norolds fastighet på Hästtorget med målsättningen att bygga om till lägenheter. Nu byter huset ägare igen och det är bröderna Potocki som tar över vid årsskiftet.

"Medlemmar kastar skit på styrelsen"

Ordföranden Eva Dahl och sekreteraren Stina Johansson beskylls för att ha fifflat med protokollen i Växjö Hyresgästförening.

Allmännyttiga bolag vill höja hyrorna

Hoforshus vill höja hyrorna med 3 procent nästa år och allmännyttiga Ankarhusen/HSB Hyreshem vill höja 3,9 procent.

Nya regler för uthyrning

Efter årsskiftet kommer nya regler som gör det mer lönsamt att hyra ut sin bostad i andra hand. DN Bostad guidar dig i hyresdjungeln.
Du är här Hem Nyheter
Nästa

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se