Nyheter - Leverantörer

Samlade uppdaterade nyheter kring företag som levererar produkter och tjänster till bostadsrättsföreningar.

Kraftigt höjda elnätsavgifter

Elnätspriserna fortsätter att öka kraftigt, visar en ny studie: i snitt har de ökat med 8,5 procent. Även fjolårets rapport visade kraftigt ökade avgifter, och långt i från allt kan förklaras med investeringar.

HSB storsatsar på mindre lägenheter

HSB Skåne har beslutat att bygga en andra etapp med 63 lägenheter på Sockerbruksområdet.
Som en följd av efterfrågan blir det 26 tvåor och sju ettor i huset. I den första etappen ingick bara fyra tvåor och två ettor.

Sophämtning betalades med öl

Trött på att betala för den kommunala sophämtningen i kronor och ören? Testa att erbjuda öl som betalning i stället. Det verkar åtminstone fungera för ett hushåll på en mindre ort i Växjö kommun.

Svårare för mäklare att fula sig

Fastighetsmäklaren blir skyldig att upprätta en förteckning över de anbud som lämnas vid budgivningen.

Vad kostar fjärrvärmen?

Sune Rytter ifrågasatte kommunens utbyte av jordvärmepumpar till förmån för det fjärrvärmeavtal som tecknats. Tekniska nämndens ordförande Peter Nygren förklarade att fjärrvärmen kostade 60 öre per kilowatt.

HSB ska bygga radhus med 28 lägenheter i Ekebo

Nu är det klart att det blir HSB som ska bygga radhus med sammanlagt 28 lägenheter i Ekebo i Oskarshamn.

Hyresvärdar hotades med avstängd värme

Sex hyresvärdar i Sandviken stod inför hotet att få fjärrvärmen avstängd den här veckan på grund av obetalda räkningar.
I fem av fallen betalades räkningarna innan Sandviken Energi skruvade av kranarna.

HSB kommenterar de rödgrönas ungdomskontrakt

- Inför valet kommenterar HSB  alla partiers utspel  som handlar om bostäder. Vi kommer att ha synpunkter på förslagen och ställa frågor om det är något som vi anser är otydligt i de budskap som förs fram säger Sture Blomgren, ordförande, HSB Riksförbund.

Falsk mäklare inför rätta

Han har haft ett flertal fastigheter utbjudna till försäljning på sin hemsida och han har varit med då kontrakt har skrivits mellan säljare och köpare. Igår stod mannen inför rätta vid tingsstället i Oskarshamn för brott mot fastighetsmäklarlagen.

Mäklarspråket är "trollbindande"

I mitt nästa liv tänker jag bli fastighetsmäklare. Det finns nackdelar med jobbet. Tänk att få svänga sig med svenska språkets allra mest överdådiga adjektiv i lägenhetsannonserna.

Mäklare skeptiska till ny fastighetsmäklarlag

Förslaget till ny fastighetsmäklarlag börjar ifrågasättas. Riskerna kan till exempel bli styrda husköpare samt tappad och kanske opartisk mäklarkompetens.

HSB tecknar ramamvtal med Telia

Telia och HSB har tecknat ett ramavtal som organisationens föreningar kan nyttja för bredbandsnät till sina medlemmar. Avtalet är treårigt och beräknas vara värt cirka 350 miljoner kronor, skriver Telia i ett pressmeddelande.

HSB vill ta över – om de får ekonomisk garanti

HSB är intresserat av att förvalta problemfastigheterna i Essvik – nu jobbar man för att hitta en ekonomisk lösning.
– Den viktigaste biten är att få till det bra för hyresgästerna, säger Christer Bergqvist, affärschef på HSB Sundsvall/Timrå.

HSB Dalarna går till angrepp

HSB Dalarna är starkt kritiskt till riksförbundets styrelse. Vid stämman i Borlänge formulerades kritiken i en skarp skrivelse.

Turning Torso kan ge skattesmäll

HSB Malmö riskerar en skattesmäll på över 250 miljoner kronor efter att ha förlorat i förvaltningsrätten, skriver Skånska Dagbladet.
Skattemålet handlar om ett flertal försäljningar av fastigheter i Malmö som gjordes för att snabbt få loss pengar till att bygga Turning Torso.

HSB Arlanda tecknar RAM-avtal med eGain

Prognosstyrningen bidrar till en jämnare temperaturkurva i fastigheten. De boende blir nöjdare och mår bättre och förvaltningen får tid över till andra viktiga frågor kring boendet, berättar Bo Albrektsson, VD, HSB Arlanda.
Inom HSB arbetar vi aktivt med ”HSB Klimatavtal” och på det lokala planet har samtliga bostadsrättsföreningar inom HSB Arlanda anslutit sig.

Rasar mot dyr värme

Fjärrvärmen i Alingsås kostar mer än i de allra flesta andra kommuner. Nu kräver Fastighetsägarna att kommunen gör vad den kan för att placera sig bland de 50 billigaste.

Nytt ansikte i HSB Malmös styrelse

I samband med HSB Malmös ordinarie föreningsstämma fick styrelsen i HSB Malmö en ny styrelseledamot. Marianne Falck, ordförande i HSB brf Kraften, valdes in av stämman. Olle Strand har omböjt omval och slutar därmed som styrelseledamot.

Miljonsmäll för Fortum

Eljätten Fortum har åkt på en miljonsmäll. Bolaget ska nu återbetala 40 miljoner kronor till tusentals kunder efter ett dolt fel som uppdagats. Kunderna har under tio år debiterats fel elnätskostnader. "Det är bedrövligt att man inte har bättre koll än så", säger Mari Gremlin, jurist på Konsumentverket.

Energivinst ska betala renovering

Nu ger sig NCC in i kampen om renoveringspengarna. Bolaget har tagit fram ett koncept för renovering av miljonprogrammet.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se