Nyheter - Leverantörer

Samlade uppdaterade nyheter kring företag som levererar produkter och tjänster till bostadsrättsföreningar.

Mäklare försökte lura dement kvinna

En mäklare försökte sälja en lägenhet i södra Stockholm till långt under marknadsvärde till en anhörig. Lägenheten tillhörde en äldre dement kvinna. Men bostadsrättsföreningen reagerade och ifrågasatte affären. Då backade mäklaren från köpet.

Telia tecknar avtal med Riksbyggen

Telia och Riksbyggen har tecknat ett avtal som beräknas vara värt 300 miljoner kronor, skriver Telia i ett pressmeddelande. Avtalet gör det möjligt för Riksbyggens föreningar att bygga bredbandsnät och välja mellan ett öppet nät och ett operatörsexklusivt nät. Avtalet löper under 3 år, skriver Telia.

"Hela stan' blir ett LAN"

Arvika elnät satsar nu på stadsnät och möjliggör för fastighets- och villaägare att själva välja sin internetleverantör. Företaget OpenNet och Arvika elnät bildar tillsammans Arvika stadsnät och vill underlätta för internetanvändandet.

Massiv kritik mot fjärrvärmeleverantörer

Mer än 40 procent av fastighetsägarna i Stockholm ogillar fjärrvärmeleverantörens agerande visar en enkät som Fastighetsägarna Stockholm har gjort.

Avtal med Primär sägs upp

Fastighetsförvaltaren Primär sparkas ut från Kungälvsbostäder efter stort missnöje bland hyresgästerna.

Takskottare riskerade livet två gånger om

Ett mindre plåtföretag i Örebro får 15 000 kronor i vite efter att deras takskottare upptäckts utan säkerhetslina – för andra gången.

Mäklarmyglet upprör

Justitieministern utlovar hårdare tag mot bankernas hemliga ersättningar till fastighetsmäklare. Ministern anser att mäklarna kringgår lagen när de tar emot hemliga ersättningar från bankerna. – Som konsument blir man bekymrad, säger hon och utlovar en färdig lagrådsremiss till våren.

SBC NIKLAS KNIGHT NY VD

SBC Sveriges BostadsrättsCentrums styrelse har utsett Niklas Knight till VD och koncernchef för SBC. Niklas Knight är sedan drygt ett år chef för affärsområde Förvaltning vilket i allt väsentligt utgör SBCs verksamhet.

HSB renoverar ett av Malmös första funkishus

Fastighetsägaren HSB Sundsfastigheter planerar för att varsamt rusta upp hyresfastigheten på Tessins väg 1. Huset, som uppfördes 1938 av den kände byggmästaren Eric Sigfrid Persson till utställningen "Vi bo i Ribershus" ska genomgå en stor renovering.

Bostadsrättsförening missade arbetsmiljöplan

När bostadsrättsföreningen skulle renovera missade man att göra en arbetsmiljöplan. På tisdagen åtalades ordförande för brott mot arbetsmiljölagen.

Klippanmäklare vann i högsta instans

En prejudicerande dom i Högsta Domstolen ger en mäklare i Klippan rätt till provision för en fastighetsaffär som gick i stöpet sedan köparen låtit bli att betala hela köpeskillingen.

Värmespridare prisas

NVS Installation AB, Dalarna med Jan Sörling och Lars Björk i spetsen har korats till en av Sveriges bästa installatörsfirmor och återförsäljare av värmepumpar under 2009.

Byggfusk tros ligga bakom takras

Byggfusk tros vara orsaken till att ett snötäckt tak på en skola i Forsa i Hudiksvalls kommun rasat in.

Många fastighetsmäklare varnas

Anna-Lena Järvstrand, chef för Fastighetsmäklarnämnden och ordförande i dess disciplinnämnd, varnade förra året 61 fastighetsmäklare och avregistrerade fyra.

Här är fjärrvärmen klimatsmartast

Falu Energi & Vatten har den mest klimatvänliga fjärrvärmen. Det visar en undersökning som branschorganisationen Fastighetsägarna Mellansverige har gjort. - Att Fastighetsägarna tycker vi är klimatsmarta är bara positiv reklam för oss, säger vd:n Bengt Gustafsson.

SBC, överlåter merparten av affärsområdet till JM

Sveriges Bostadsrättscentrum, överlåter merparten av affärsområdet Projektutveckling till ett av JM och SBC gemensamägt bolag, SBC Bo. Separat avyttring av projekt i västra Sverige pågår och ingår ej i överlåtelsen.

Asbest, buller och invandrare på samma lista

HSB:s skyddsombud använder checklistan när de riskinventerar. En punkt som ska bockas av är buller. En annan punkt är asbest. En tredje är invandrare.

Fler kvinnor blir mäklare

Allt fler fastighetsmäklare är kvinnor. I åldersgruppen upp till 40 år är nu över hälften av landets mäklare kvinnor, visar statistik från statliga Fastighetsmäklarnämnden.
Du är här Hem Nyheter
Nästa

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se