Nyheter - Lägenhetsförsäljning

Det allra senaste från media kring lägenhetsförsäljning. Trender och analyser från alla Sveriges tidningar.

Stilla på bomarknaden

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade. Men i huvudstaden steg priserna kraftigt. Det visar statistik från mäklarstatistik.se på tisdagen.

Professor: Ingen boprisbubbla

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi på KTH, tror inte på någon bostadsbubbla, varken nu eller de närmaste åren.
– Utvecklingen i olika länder pekar på att det är väldigt svårt att se vad som kommer att hända. Men tittar man på bolån i förhållande till disponibel inkomst så ligger till exempel Sverige bara på hälften av Danmarks nivå.

Nytt verktyg mot lockpriser på bomarknaden

Mäklare i Stockholm ska från april testa jämförelsepriser för att få bort lockpriserna från bostadsmarknaden, enligt en uppgörelse mellan ledande aktörer på marknaden.

Mäklarna: Bolånetaket har haft effekt

Bolånetaket har haft effekt anser nästan 60 procent av fastighetsmäklarna.
Förstagångsköparna har i stort sett försvunnit. Det vanligaste sättet att finansiera de sista 15% är att låna från föräldrar.

Riksbanken: Det finns ingen bostadsbubbla

Riksbanken bedömer att det för närvarande inte finns någon bubbla på den svenska bostadsmarknaden, men det kan inte uteslutas att det finns en viss övervärdering i priserna.

Småhuspriserna oförändrade

Småhuspriserna på riksnivå är oförändrade under det fjärde kvartalet 2010 jämfört med det tredje kvartalet. Under de senaste 8 månaderna har det varit små förändringar, medan priserna har stigit med 4 procent vid jämförelse mellan kvartal 4 år 2010 och samma kvartal år 2009, enligt SCB.

Fler tror på sämre bopriser

De svenska hushållens tro på stigande priser på bostadsmarknaden försvagades i januari jämfört med föregående månad.

Bolånetaket på 85 procent börjar bita

Högre boräntor får nu fler att välja längre bindningstider på sina bolån. Samtidigt vittnar mäklare om att bolånetaket har lett till något försiktigare budgivning på bostäder.

All–time–high för bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter har sakta men säkert under året klättrat till all-time-high. Och det är förstås bostadsbristen i storstadsregionerna som drivit upp priserna.

Bopriserna faller

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 3 procent mellan september och oktober, medan villapriserna var oförändrade. Det visar statistik från mäklarstatistik.se på tisdagen.

Stekhet bomarknad

Bostadsrättspriserna i riket som helhet steg 8 procent mellan juli och augusti, medan villapriserna sjönk 1 procent. Det visar statistik från mäklarstatistik.se på onsdagen.

Rekordhöjning av lägenhetspriser i Borgholm

Huspriserna har gått upp med 96 procent medan bostadsrätterna blivit otroliga 393 procent dyrare.

Bopriserna stannar upp

Ökningen av bostadspriserna har stannat av. I Storstockholm har villapriserna fallit med 4 procent den senaste månaden, enligt de nya siffrorna från Mäklarstatistik. Det kommande riksdagsvalet kan vara en faktor bakom nedgången. Källa TT

Mäklare spår oförändrade bopriser

Fastighetsmäklare i storstadsregionerna räknar med att bostadspriserna kommer att vara i stort sett oförändrade under tredje kvartalet, enligt bolåneföretaget SBAB:s mäklarbarometer.

Så ser prisutvecklingen ut på ett års sikt

Det senaste året har priserna stigit i hela landet. Framöver väntas dock priserna stabiliseras och till och med falla tillbaka något.

Bomarknad står och väger

Bolånetak, högre ränta, fallande priser. Men inte än.
Bostadsmarknaden står och väger, samtidigt som utbudet är större än på länge.

Färre tror på stigande bostadspriser

Färre hushåll tror på stigande bostadspriser framöver. Förvånansvärt få verkar dock vara beredda på framtida räntehöjningar.

Hushållen mindre optimistiska om bopriser

De svenska hushållens syn på bostadsmarknaden försvagades i
juni jämfört med föregående månad. Det visar SEB:s boprisindikator som publicerades på måndagen.

Fler tror på stigande bopriser

Fler hushåll tror på stigande bostadspriser och färre tror på fallande priser, visar SEB:s boprisindikator för maj. Hushållen tror att reporäntan ligger på strax under en procent om ett år.

SBAB:s Mäklarbarometer - Splittrad regional bostad

Priserna på bostadsrätter och småhus utvecklades svagare i Stor-Stockholm än i Stor-Göteborg och Stor-Malmö under första kvartalet. De regionala skillnaderna väntas bestå under andra kvartalet. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö bedöms bostadspriserna fortsätta att stiga medan priserna i Stor-Stockholm väntas vara i stort sett oförändrade.

Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se