Nyheter - Lägenhetsförsäljning

Det allra senaste från media kring lägenhetsförsäljning. Trender och analyser från alla Sveriges tidningar.

Boprisrallyt har bromsat in

Ännu är det säljarens marknad, åtminstone när det gäller attraktiva lägen i storstads­regionerna. Det är den bild SvD Näringsliv får under en rundringning till olika mäklare i storstäderna och ute i landet. Samtidigt är det lite lugnare på marknaden jämfört med under inledningen av året.

Prisfesten över på bomarknaden

Ännu är det säljarens marknad, åtminstone när det gäller attraktiva lägen i storstadsregionerna. Det är den bild SvD Näringsliv får under en rundringning till olika mäklare i storstäderna och ute i landet. Samtidigt är det lite lugnare på marknaden jämfört med under inledningen av året.

All time high för borätter

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade mellan februari och mars, även villapriserna var oförändrade.

Flest söker bostadsrätt i Malmö

Malmö är hetast på bostadsrättsmarknaden, enligt Bovisions mätning. Göteborg kommer först på åttonde plats.

”Avgiftsfritt” på borätt

HSB lockar med tre fria årsavgifter för bostadsrätter i Lerum. Men köparen kan tvingas betala tillbaka hela beloppet. Konsument verket anser att marknadsföringen är vilse ledande.

Fler bostadsrätter till försäljning i vår

Utbudet av bostadsrätter väntas öka i Västerbotten. Enligt mäklarsamfundets undersökning Mäklarinsikt tror 51 procent av mäklarna på att fler bostadsrätter blir till salu i vår, i synnerhet i Västerbotten, Norrbotten och på Gotland.

Hur mäter jag min bostad på rätt sätt?

Arean som det egentligen heter (inte ytan) – av en bostad mäts alltid på samma sätt oavsett upplåtelse-/ägarformen. Broschyren Så här mäter du din bostad visar hur det går till

Analytiker varnar för boprisbubbla

Riskerna för ett prisfall på bostäder ökar. Kalkyler från Handelsbanken visar att huspriserna kan falla med nära 10 procent om två år. Och Statens bostadskreditnämnd spår prisfall runt hela 20 procent.

Litet utbud inleder bostadsåret 2010

De senaste tre månaderna har priserna på både bostadsrätter och villor i riket ökat med 1 procent. Under januari ökade bostadsrättspriserna med 1 procent och villapriserna ökade med 2 procent. De senaste tre månaderna har priserna på både bostadsrätter och villor i riket ökat med 1 procent. Under januari ökade bostadsrättspriserna med 1 procent och villapriserna ökade med 2 procent.

Fler tror på dyrare bostäder

Drygt hälften av hushållen tror att bostadspriserna stiger i år. Det visar bankkoncernen SEB:s återkommande boprisindikator.

Malmö hetare än Stockholm och Göteborg

Bostadsmarknaden i Malmö-regionen verkar nu vara hetare än både Stockholm och Göteborg.

Bostadspriserna på väg uppåt

Bostadspriserna steg under fjärde kvartalet, bedömer en majoritet av de mäklare som SBAB frågat. Priserna pekar uppåt för både villor och bostadsrätter, enligt mäklarna. SBAB redovisar svaren som nettotal bland mäklarna och av de svarande mäklarna är det en övervikt på 69 procent som tror att priserna på villor steg under fjärde kvartalet och en övervikt på 66 procent bedömer att bostadsrättspriserna steg.

”Bostadsspekulanter” gjorde inbrott

Inbrott efter bostadsvisningar är ett allt större problem och svårt att komma till rätta med.

De lurades av lägenhetsbedragare

Bedrägerier kring uthyrning av andrahandslägenheter ökar markant enligt polisen.

Mäklarsamfundet: Stort behov av ny lag

På Mäklarsamfundet har man inte tidigare känt till att mäklarfirmor sluter avtal med banker och får provision för att rekommendera deras bolån. Behovet av den nya lagen som tillåter förmedlingen av liknande tjänster är stort, säger branschorganisationen.

Ökad optimism på bomarknaden

Drygt hälften av hushållen tror på fortsatt stigande bopriser i år. Färre tror på lägre priser.

Snacka bostad med Svensk Fast

Svensk Fastighetsförmedling drar igång en ny kampanj för villrådiga bostadsspekulanter, där mäklare kostnadsfritt besvara frågor på telefon.

För många mäklare i landet

å många fastighetsmäkare som det finns nu, har det aldrig funnits i Sverige. Men det finns allt färre uppdrag för dem, uppger SVT text.

Länsade lägenhet innan flytten

Spelkungen Rade Koturs lägenhet i Olivedal såldes på exekutiv auktion för 3,5 miljoner. Men när den nya ägaren flyttade in fanns varken jacuzzibadkar, duschhörna, handfat, blandare, diskmaskin, mikrovågsugn eller inbyggda garderober kvar.

Het bomarknad svalnar marginellt

Bostadsmarknaden lyfte rejält under 2009 trots alla farhågor om prisras. Sedan millennieskiftet har villapriserna nästan fördubblats och bostadsrätterna har stigit med 160 procent.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se