Nyheter - Lägenhetsförsäljning

Det allra senaste från media kring lägenhetsförsäljning. Trender och analyser från alla Sveriges tidningar.

Bostadsrally och lånefest

I snitt har bostadspriserna gått upp 10 procent varje år sedan 2000. Det innebär en total prisuppgång för småhus med 110 procent under de senaste tio åren. Ännu större prisuppgångar kan vi se i storstadsområdena.

Många har dålig koll vid bostadsaffär

Att köpa eller sälja sin bostad kan vara en av de största affärerna som många gör. Men kunskaperna om skyldigheter och rättigheter vid en försäljning är små. Det visar en undersökning från myndigheten Fastighetsmäklarnämnden.

Kattkiss sänkte huspris

55 kissande katter kan orsaka skador och till och med sänka priset på ett hus, anser Kalmar tingsrätt och ger en fastighetsägare rätt mot en kvinnlig hyresgäst och dömer ut ett skadestånd på 200 000 kronor, rapporterar Barometern.

Köpare lurade i villaaffär

Familjen Orban i Malmö trodde att de hittat drömvillan. Istället hamnade de i en mardröm. Villan de köpt är utmätt av kronofogden och ägaren, som har stora skatteskulder, har lämnat landet. Erik Olssons Fastighetsförmedling, som skött förmedlingen av villan, lovar efter DN.se:s samtal att ”verka” för att familjen Orban trots allt ska bli nöjd.

Varnade fastighetsmäklare är det näst högsta

Antalet varnade fastighetsmäklare är det näst högsta under hela 2000-talet. Bara i november i år varnades sex mäklare för allt ifrån felaktiga lockpriser till galna skatteråd.

Nu vänder bopriserna nedåt

Den heta bostadsmarknaden är på väg att kylas av. I november föll priserna på både bostadsrätter och villor med 1 procent, enligt Mäklarstatistik.

Många bud på pepparkakshus

Den vanliga husförsäljningen brukar gå trögt i december. Annat är det med pepparkakshusen. Nu slåss hugade spekulanter om Mäklarhusets mumsiga hus på Tomtevägen 24.

Så tolkar du mäklarspråket

Ska du slå till på det mysiga huset med oanade möjligheter och lantlig idyll? Inte om du ska lita på den här listan, som berättar vad mäklarnas floskler egentligen betyder...

Lockpriserna på bostäder tillbaka

Lockpriserna är tillbaka. Lägenheter bjuds ut till ett pris som säljaren absolut inte tänkt sälja för. Sedan säljs de för 30–50 procent mer. Metro berättade tidigare om en budgivning där slutpriset blev 39 procent högre än utbudspriset. Det var ingen engångshändelse.

Prischock i Stockholm: "Det är ett sanslöst sug"

Det råder vild huggsexa om skållheta bostadsrätter i Stockholms innerstad. Här är ett exempel: På ett dygn steg priset på en tvårummare med 1,3 miljoner kronor.

Varför fick vi inte en chans att ge vårt bud?

Är köparna inte lika viktiga som säljarna vid budgivning? Vi är besvikna hur budgivningen gick till hos Aroseken med mäklaren Tony Kuhn.

Bytes: Slott mot en tvåa i innerstan

En slottsvåning i Sigtuna bytes mot en 2:a innanför tullarna. Du läste rätt. En hyresrätt med 160 kvadrat boyta fördelat på fyra rum i två plan – i ett slott. Den annonsen ligger ute på Blocket.

Sveriges billigaste bostadsrätt kostar 1 500 krono

Sveriges billigaste bostadsrätt finns i Tidaholm. 1 500 kronor för en trea ger ett kvadratmeterpris på 18.50. Den dyraste bostadsrätten finns i Göteborg med ett kvadratmeter pris på 107 143 kronor.
Du är här Hem Nyheter
Nästa

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se