Bygga altan vad krävs?

Hej! Min förening har tidgare röstat om balkonger och altaner varpå dessa har byggt åt ett antal boende. Nu några år senare är det en nyinflyttade boende som vill bygga ut altan från sin lägenhet. Behöver styrelsen ordna en omröstning för alla i föreningen eller är det möjligt att ta beslut utifrån det beslut om balkonger och altaner som fattats tidigare? Hur ska man gå tillväga och vilka dokument ska man kolla för att se vad som gäller?

Tack på förhand!

Allt gott.
Av anonym användare , 13:27, 31 mars 2015
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej,

En mycket viktig princip inom reglerna för en BRF är likabehandlingsprincipen som gäller för alla ekonomiska föreningar (en BRF är en ekonomisk förening).
Har föreningen tidigare godkänt altaner för vissa medlemmar så kan det vara svårt att neka vid ett senare tillfälle. Detaljer kring hur den nya altanen påverkar övriga medlemmar kan naturligtvis påverka detta. Det bör vara likvärdigt mot tidigare beslut.
Likaså måste övriga villkor kring detta bevaras. Dvs om underhållet för altanen tidigare ålagts medlemmen så skall det vara på detta sätt även för den nya altanen.

Av Admin (93 poster), 12:10, 13 april 2015
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se