Riva potatiskällarna - ej framröstat av medlemmarna

Hej,
Vår förening består av unga, ej erfarna styrelsemedlemmar som fattar egna beslut lite för ofta. Medlemmarna har ett förråd, förvaringsutrymme i fd potatiskällarna. Nu har styrelsen beslutat att riva detta, bygga förråd och ta avgift.

Kan detta anses korrekt utan medlemmars röst???

Ett utrymme som tillhört lägenheten försvinner.
Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning,
Christer Jansson
Av Christer Jansson (3 poster), 08:03, 12 maj 2013
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej Christer!
Vad säger era stadgar alt. köpekontrakt - är detta ett allmänt utrymme eller ligger det som en del i nyttjanderätten? T.ex. skulle det kunna stå i stadgarna att det ej är tillåtet att nyttja andra utrymmen än sitt eget, men det är ingen standardskrivning så kolla vad stadgarna säger. Du skriver att det är medlemmarnas förråd - ligger det skriftligt på medlemmarna i t.ex. bostadsrätten eller tillhör den föreningen?
Styrelsens uppgift är att på bästa sätt tillvarata föreningens nutida och framtida intressen och det är möjligt att de anser att detta faller däri, de har dessutom mandat att sköta om förenings egendom. Om du och/eller fler medlemmar vill ha en votering i ärendet kan du/ni skriftligt be styrelsen om detta, eller ett informationsmöte där alla får säga sin sak och höra vad "motparten" har att säga. Anledningen till att jag säger skriftligt är att det då kommer tas upp som en motion på deras nästa styrelsemöte och således protokollförs.

Lycka till! Håll oss informerade =)
MVH,
/Håkan
Av Håkan Lindgren (6 poster), 06:31, 13 maj 2013
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se