Skada i grannens lägenhet efter renovering

Hej,

Vi har tagit ner en vägg i badrummet i vår bostadsrätt.
När detta gjordes så skapades vibrationer (mest troligen) som gick genom golvet ner till grannen och som rörde några rör som låg i grannen tak (vårt golv).
De har flyttat sitt badrum (som tidigare låg under vårt) och i samband med det så kapades några rör som gick till badrummet. Dessa spacklades och målades över och nu när vi rev väggen så rörde sig dessa rör och orsakade att en 5 cm stor bit från taket trillade ner.

Vem är skyldig att ersätta detta?

Jag, styrelsen eller håltagarna (snickarna)? Styrelsen har godkänt badrumsrenoveringen i styrelseprotokollet.
Av anonym användare , 16:20, 07 oktober 2015
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Det kan tilläggas att anledningen till att det blev en skada i grannens lägenhet är för att när föreningen genomfört byte av gamla vattenledningar så lämnades foderrör kvar i bjälklaget till de gamla vattenledningarna.

Då de bara cementerats igen så skapas en glatt yta som gör att vibrationerna från renoveringen av vår lägenhet gjorde så att röret rörde på sig och då trillade putsen när i grannens lägenhet som täckte röret. Normalt sett så lämnas ej foderrör kvar så det borde vara så att föreningen ska stå för kostnaden i och med att dom ansvarar för reparationer av ej synliga rör.
Av Pontus Krusing (1 poster), 09:52, 08 oktober 2015
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se