Inget krav på att höja avgifter

Det behöver inte bli några chockhöjningar av medlemsavgiften i bostadsrättsföreningar. Nya bokföringsregler för avskrivningar skapade oro bland bostadsrättsföreningar i våras men nu har frågan utretts och det finns inget krav på höjda avgifter enbart som följd av detta. 

 

– Det finns inget förbud mot att en bostadsrättsförening går med underskott. En förening kan redovisa underskott i ett eller flera år och ha en ansamlad förlust i det egna kapitalet utan att styrelseledamöterna kan ställas till ansvar för det. Men förutsättningen är att likviditeten är tillräcklig, alltså att föreningen klarar de löpande utgifterna, och att det sätts av tillräckligt med pengar för kommande underhåll. Är underskottet är så stort att föreningen riskerar att gå omkull måste styrelsen agera annars kan ledamöterna bli skadeståndsskyldiga, säger Line Zandén, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Sverige.


Läs mer på fastighetsagarna.se

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se