Nyheter - Leverantörer

Samlade uppdaterade nyheter kring företag som levererar produkter och tjänster till bostadsrättsföreningar.

HSB FLYTTAR KVILLEBÄCKEN-ETTA TILL NORDSTAN

HSB Göteborg bygger en kompakt lägenhet i Nordstan och gör plats för drillflickor, kaniner och ett helt danskompani. Eventet pågår den 10 och 11 februari och ett ungt par kommer att bo i lägenheten – i alla fall under Nordstans öppettider. Det blir ett förstklassigt boende, om än inte så privat, eftersom flera av väggarna består av plexiglasskivor. Dessutom kommer paret att twittra om vad de är med om i lägenheten

Bostadsrätterna säljer 20 procent i SBC AB

Den ekonomiska föreningen Bostadsrätterna (namnändrad från SBC ek för) som är huvudägare i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (SBC AB) har idag sålt 2 750 700 aktier i bolaget till Agenta Holding AB.  Posten motsvarar cirka 20 procent (2 750 700 aktier) i SBC AB och har skett till kursen 13,5 kronor per aktie. Bostadsrätterna har därefter cirka 45 procent av aktierna i SBC AB.

HSB vill bygga om gamla brandstationen

HSB Sörmland vill bygga om gamla brandstationen på Drottninggatan i Eskilstuna till bostäder.

Det finns ännu inget avtal mellan kommunen och HSB Sörmland. Men den kooperativa organisationen när ett hopp om att just de ska få bygga om brandstationen.
- Vi har arbetat med kommunen om det här under lång tid. Vi hoppas kunna lösa frågan och att det leder fram till att vi kan bygga bostäder, säger Kjell Landström, vd hos HSB Sörmland. HSB Sörmland vill förvandla brandstationen till runt 70 lägenheter med bostadsrätt.

Hjärtstartare en hjärtesak för BRF

Med en hjärtstartare i bostadsrättsföreningen vill BRF Tornet ligga steget före. Nu hoppas de inspirera andra liknande föreningar att göra samma sak.
– Vi vill påverka fler att ska skaffa en. Den vi har inhandlat är ju inte bara till för de boende, utan finns ju där för allas skull, säger Thomas Blidberg, styrelseledamot i BRF Tornet.

HSB köper nio fastigheter i Stockholm

HSB Stockholm köper en fastighetsportfölj bestående av nio hyresfastigheter i Stockholms
närförort från en privat säljare. De nio fastigheterna är utspridda i områdena Abrahams-
berg, Björkhagen, Västertorp, Sundbyberg, Mariehäll och Märsta. Fastigheterna består till
största del av små- och medelstora lägenheter, sammanlagt 360 lägenheter. HSB tillträder
fastighetsbeståndet den 1 mars.

Mekka stämmer bostadsrättsförening

I åtta års tid har Mekka betalat hyra för en lokal som aldrig funnits.
Nu stämmer kaféet bostadsrättsföreningen på 205 000 kronor, pengar motsvarande det man lagt på den icke existerande lokalen.
Det var i samband med att Mekkas ägare Farahnaz Amani skulle bygga om en övernattningslägenhet, som ligger ovanför kaféet, till en vanlig lägenhet som misstankarna uppstod.

Allt fler föreningar vill byta till bergvärme

Urban Wästljung (FP), ordförande i Uppsala miljö- och hälsoskyddsnämnd hanteras just nu 8–9 ansökningar från bostadsrättsföreningar eller villaområden som vill byta till bergvärme. – Det kommer fler, det är vi övertygade om. Och utvecklingen i hela landet är sådan, säger Urban Wästljung.

Nekas byta bort fjärrvärmen

Bostadsrättsföreningen i Gottsunda som vill sluta med fjärrvärme får nej av miljö- och hälsoskyddsnämnden i Uppsala kommun. Nu planerar föreningen att överklaga beslutet.

Ny uppgörelse ska stoppa dyr fjärrvärme

Fjärrvärmebolagen kommer inte längre att kunna höja sina priser efter eget tycke. I framtiden måste en opartisk nämnd godkänna prisökningar, efter en ny överenskommelse.

Bocken 51 säljs till bostadsrättsförening för 139

Fabege har avyttrat fastigheten Bocken 51 till bostadsrättsföreningen Lästmakarpalatset. Föreningen tillträder fastigheten den 4 januari 2011 och övertar samtidigt pågående entreprenad för uppförande av 45 bostadslägenheter, som beräknas inflyttningsklara i november 2011.

AllTele förvärvar brf-kunder från Bredbandsbolaget

AllTele och Bredbandsbolaget har överenskommit om övertagande av 35 bostadsrättsföreningar, främst i Norrland.

Elförbrukningen nära rekordnivåer

Prognoserna talar om över 27.000 Mwh senare i eftermiddag, vilket i sådana fall skulle innebära en tangering av den högsta förbrukningen hittills. Det tidigare rekordet är från januari 2001. Men det är ingen fara för effektbrist i dagsläget sedan Oskarshamn nu fått fart på sin reaktor 3.

Många klagar på kalla hem

Kallt ute – kallt inne. Många hyresgäster, bostadsrättsägare och villaägare huttrar just nu i sina bostäder när husen inte lyckas hålla stånd mot kylan. Telefonerna hos Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och Villaägarna går varma i kylan.

Intygsgivare varnas av Boverket

Underlät slå larm om kraftig övervärdering i nybildad bostadsrättsförening.

Solna får Gbit-bredband

 En bostadsrättsförening i Solna har blivit första flerfamiljshus i Sverige med bredband som klarar 1000 Mbit/s via optisk kommunikation till samtliga lägenheter.

SBAB blir bank

Bolåneföretaget SBAB har fått tillstånd att bedriva bankrörelse. SBAB erbjuder i dag bolån och sparkonton till privatpersoner samt fastighetskrediter och placeringskonton till bostadsrättsföreningar och företag.

Snabb ökning av elpriset

Den kraftiga prisuppgången på el, som inleddes för två veckor sedan, fortsätter. Och höga elpriser är det svenskarna oroar sig mest för näst efter arbetslöshet.

Skanska inleder sammarbete med ur och skur

Byggjätten inleder ett samarbete med Friluftsfrämjandet i Ur och Skur, som bland annat bedriver förskoleverksamhet, kring att etablera förskolor och skolor i nya bostadsområden.

Boende i djup konflikt om fjärrvärmen

HSB:s bostadsrättsförening på Böleäng, Ekorren i Umeå, är splittrad. Medlemmarna har hamnat i konflikt med varandra efter en långvarig diskussion om fjärrvärme.

Tvingades sluta på HSB efter 30 år

Sune Östman, 61, hade arbetat inom HSB i närmare 30 år när den ena bostadsrättsföreningen efter den andra i Borlänge sade upp honom. I föreningarna hade Sune Östman olika administrativa uppgifter. Som vicevärd ansvarade han bland annat för medlemskontakter, ekonomi och redovisning. Han hjälpte till vid felanmälningar, skötte om entreprenader, renoveringar och upphandlingar.

Du är här Hem Nyheter
Föregående

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se