Påtvingade miljökontroller i bostadslägenheter

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Stockholm stad utför sedan några år inspektioner hos bostadsrättsföreningar för att kontrollera att dessa utför sin egenkontroll. På tisdag tar Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslut om tillsynen ska utökas till att miljöinspektören även ska ta sig in i enskilda bostäder.

En fastighetsägare i form av bostadsrättsförening utför redan idag kontroll av huset, både egen sådan och den som är lagstiftad i form av till exempel ventilationskontroll (OVK) och energideklarationer. Självklart ligger det i medlemmarnas och föreningens intresse att ha en så god miljö som möjligt i huset med en liten miljöpåverkan. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen försvarar sin tillsyn genom att hänvisa till miljöbalken – en tolkning som är tveksam. I lagen är bostäder bara en liten del av miljötillsynen men den får en väldigt stor uppmärksamhet i Stockholms stad.

Läs hela pressreleasen från SBC på mynewsdesk.com

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se