Artiklar - Fastighetsförädling

Inom fastighetsförädling ryms alla fysiska förbättringar och förädlingar av fastigheten. Råvindskonvertering och konvertering av kontorslokaler till bostäder är exempel på sådana projekt.

Balkongbyggnation

När många av de fastigheter vi idag bor i byggdes var det ovanligt med balkonger. Idag har de boende helt andra krav på sitt boende och balkong är för många ett krav vid val av lägenhet. Det blir allt vanligare att bygga balkonger även på äldre fastigheter.

Även om många medlemmar anser att detta är ett ingrepp i “deras” lägenhet är byggnation i allra högsta grad ett projekt för föreningen som helhet.

Bostadskonvertering

För bostadsrättsföreningar med stor andel kommersiella lokaler kan det löna sig att konvertera dessa till bostäder. I den här introduktionsartikeln reder vi ut för och nackdelar samt tar upp de vanligaste frågeställningarna med bostadskonvertering.

Artikeln är sammanställd i samarbete med Q-Gruppen Fastighets AB.

Råvindskonvertering

Att bygga om en fastighets råvind till bostadslägenheter kallas råvindskonvertering och är vanligt i just bostadsrättsfastigheter. Som en första hjälp till styrelsen som funderar på att konvertera vinden har vi sammanställt denna introduktionsguide.

Artikeln är sammanställd i samarbete med Q-Gruppen Fastighets AB.

Du är här Hem Artiklar

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se