Bredda loftgång för uteplats

Hej på er

Ordförande i en BoKlok förening och vi har 3 stycken hus med 4 lägenhet i varje,där ytterdörrar och loftgång vetter mot ett berg.

Dom 2 som har lägenhet i markplan, har fått lov att utöka sina altaner.
Nu undrar medlemmar som på bor på 2a våning om man kan bredda ut loftgången med stolpfäste i berget. Så oxå dom för tillgång till någon uteplats.

Idag är loftgången 1,65x 8 meter. Tanken är i så fall att bredda den 3 meter rakt ut, och stolpa i berg. Så loftgången blir 4,65x 8 meter istället.
Stolpen från berg till golv blir kanske 0,5m i höjd.

Behöver detta tas upp på en årsstämma, eller är det ok bara med styrelsen precis som det är gjort med altanen på markplan.

Ser att balkongbygge på flerbostäder måste upp på en årsstämma.

Vet att bygglov behövs.

Hälsningar Marianne
Av Marianne Blix (1 poster), 08:41, 17 juni 2016
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej Marianne,

En bra tumregel är att beslut som påverkar ngn enskild medlem negativt, eller kan påverkar enskild medlem negativt bör tas upp på en stämma. Tex. balkongbygge som påverkar grannen under.

Exakt var detta landar är inte säkert, lite en gråzon och har också att göra med hur övriga avsikter ser ut. Dvs kommer denna delen av loftgången endast tillhöra just den medlemmen och isf kommer denne att stå för underhållet av denna?

Det är lämpligt att dryfta frågan och ev. avtal med en advokat / jurist för att undvika oklarheter och problem i framtiden när de skall renoveras.

Av Admin (93 poster), 10:35, 19 juli 2016
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se