Permanent stängning av tvättstugan

Vår BRF förening består av 3 lgh. 2 lägenheter har sina tvättmaskiner i sina egna lägenheter. Den 3:e lägenheten använder ett gemensamt utrymme i källaren. Det utrymmet är anordnat som tvättstugan sedan ett antal år tillbaka. Tvättmaskin, torktumlare som finns i den tvättstugan ägs av den 3:e lägenheten. Nu vill Styrelsen att tvätt utrustning (tvättmaskin, samt torktumlare) skall flyttas till lägenheten . Denna åtgärd kräver omfattande anpassningar i den lägenheten (dragning av vatten, avlopp) för att montering av tvättmaskin skall uppfylla gällande föreskrifter.
Fråga: Vilken är den kortaste tidsperioden som styrelsen kan kräva att detta flytt skall verkställas?
Av Jacek Smakowski (1 poster), 10:32, 08 juni 2015
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej,

Alltid svårt att ge exakt svar utan de specifika detaljerna så som upplåtelse avtal och stadgar.
Men, det som beskrivs framstår som en väsentlig för en enskild medlem från det ursprungliga tillståndet. I och med det är det osäkert om styrelsen i huvud taget kan kräva att detta skall genomföras. Vårt förslag är därför att ni kommer överens om en tidsplan i diskussion med medlemmen för att undvika konflikt.
Av Admin (93 poster), 13:21, 12 juni 2015
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se