Stökiga grannar

Hur löser man frågan kring mycket högljudda grannar. Socialen? Kronofogden? Vilka steg skall man ta framåt.

Av Tomas Bäckman (13 poster), 10:53, 15 juni 2009
grannar
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Naturligtvis skall ni först ta ett samtal med de som är högljudda.
För framtiden är det bra om ni dokumenterar detta på något sätt. Till exempel skicka ett brev som de får skriva ett motagningsbevis på...
Av Karl Änglund (9 poster), 22:24, 18 juni 2009
nu känns det som om jag målar fan på väggen litegrann här, men har aldrig varit med om att det behövt gå så långt som till mottagningsbevis på brev.

Karl, om grannarna i fråga skulle blåneka att skriva på någonting, vad gör man då? räcker det att ha en egen kopia på brevet man skickat, eller vad gör man? jag läste en liten artikel om konflikthantering lite ur spår, men ändå läsvärd. Hoppas det har löst sig för dig, Tomas!
Av nils eriksson (10 poster), 18:28, 05 oktober 2010
Jag vet att det låter syniskt och kallt men tyvärr är det nödvändigt.
Om problemen eskalerar och föreningen tvingas till vräkning är det mycket viktigt att kunna visa på att man gett dem tydliga och tidiga varningar.
Naturligtvis skall man alltid ha en öppen dialog med grannarna löpande.
Vi bor ju trots allt i samma hus.
Av Karl Änglund (9 poster), 14:47, 03 november 2010

Se även svar i ny fråga ang. Rökinträngning till grannlägenhet

Av Admin (93 poster), 14:13, 30 november 2010
För att fortsätta på ovanstående slinga. Vi har ett problem med att grannar stör varandra i vår förening. Huset är från 1901 och därmed lyhört. De störande är en barnfamilj vars barn röjer runt, hoppar och slänger saker på golven i tid och otid. KL 22 är det förvisso tyst dock så har dessa barn då röjt runt sen de kom hem från dagis. På helgerna sägs det att familjen ej går ut med barnen utan att de är hemma och röjer. Detta enligt den underliggande grannen. Hon säger att hon och hennes man sitter med hörselkopor och tittar på TV mm. Det finns fler som hör och störs av dessa barn i huset dock så vill ingen lägga in ett skriftlig klagomål då de inte vill klaga.
Styrelsen mottog en skrivelse med klagomål under föregående år där fler grannar skrivit under. Då stämde vi till möte med denna familj. Det meddelades att mattor skulle läggas ut på golvet. Vilket senare gjordes och det har ej blivit någon skillnad enligt den klagande. Steg två var att be den klagande att skriva ner när hur och var ljudnivåerna förekom. Detta gjordes och styrelsen har genomfört ett möte med den klagande. Då förekom ej ljud från ovanvåningen. Styrelsen skulle ta ytterligare ett möte med den berörda familjen och det är gjort. Dock är det fortfarande ingen skillnad enligt den klagande.
Hur kan vi i styrelsen agera? Kan man på något sätt tvinga dem att lägga in ett nytt golv? För man kan ju ej säga åt barn att vara tysta. Hur kan vi gå tillväga steg för steg? Och kan jag hitta någon form av praxis i detta?
Av Jessica Plånborg (1 poster), 21:50, 14 november 2011
Först ska man ta kontakt med det som stör själv, om det inte hjälper vid ett par upprepade gånger kan man fråga styrelsen om hjälp som då medlar situationen, men lägger sig själv inte i debatten själva. Om inte får bukt på problemet och flera i huset är utsatta för problemet så kan man avhysa den boende som då, trots fler tillsägelser inte ändrar sitt beteende, bryter mot trivselreglerna och skapar en ohållbar boende miljö för andra.
Av Lucie Watson Donnert (1 poster), 16:19, 17 mars 2014
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se