Annonser

Artiklar - Fastighetsskötsel

Här samlar vi råd och tips kring de vanligaste frågeställningarna i bostadsrättsföreningsarbetet. Artiklarna är skrivna av medlemmar i Styrelseguidens expertpanel. Har du en artikel eller ett ämne du vill att vi skall ta upp? Hör av dig med tips och synpunkter.

Konsten att hålla kontinuitet i husets information och dokumentation

Informationshantering i en bostadsrättsförening är komplext. Styrelsemedlemmar byts ut regelbundet och information måste bevaras under husets livslängd vilket överstiger den av de boende.

Björn Olsson, skapare av styrelseportalen Reddibo redogör i samarbete med Styrelseguiden i denna artikel för problematiken och ger tips för en bättre hantering.

Fiberbredband till bostadsrättsföreningen

Det pratas mycket om allt snabbare bredband, nya tjänster via Internet och det ”digitala hemmet”.

Men vad innebär detta egentligen för bostadsrättsföreningen och vilka möjligheter finns? Varför ska bostadsrättsföreningen investera i ett nytt bredbandsnät, vilken nytta ger det medlemmarna och hur går föreningen till väga?

Artikeln ger bostadsrättsföreningen en introduktion i dessa frågor och är framtagen i samarbete med Ownit Broadband AB.

Artikeln skrevs 2013, notera att prisuppgifter i den kan variera beroende på ort och tidpunkt. 

Is snö och ras

Snö och is är för många en stor källa till rekreation men för bostadsrättsföreningen innebär det också ett stort ansvar och aktivitet. Lyckligtvis finns det hjälp att tillgå. I den här artikeln ger vi råd och tips på åtgärder och hur man anlitar hjälp.

Du är här Hem Artiklar

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se