Om Styrelseguiden.se

Styrelseguiden.se är en oberoende informationsplats för dig som är styrelsemedlem i en bostadsrättsförening. Vårt syfte är att underlätta styrelsearbetet genom att kostnadsfritt erbjuda relevant information och funktionella verktyg till våra medlemmar.

Styrelsearbetet i en bostadsrättsförening är ofta delvis eller helt ideellt, men samtidigt ett krävande och ansvarsfyllt åtagande. Ibland till och med otacksamt, med oförtjänta klagomål från medlemmar.
Hjälp finns att få på många håll, men ofta kostar den pengar på ett eller annat sätt, eller så är den svår att hitta.
Vi anser helt enkelt styrelsearbetet är svårt nog, utan dessa hinder, och vill göra det så enkelt som möjligt med moderna hjälpmedel. Dessutom helt gratis.

Nätverk

Problem löser man lättast med andra. Inför vissa problem räcker inte kompetensen i den egna styrelsen till. Lyckligtvis finns det styrelsemedlemmar över hela Sverige som varit med om just ert problem förut. Vår filosofi:

-Dela med dig av erfarenheter och få hjälp tillbaka.

Tillsammans utgör Sveriges alla bostadsrättsföreningsstyrelser en enorm kunskapsbank. Genom att dela med oss av våra erfarenheter hjälper vi andra att undvika våra misstag.
På Styrelseguiden.se kan du enkelt ta kontakt med och utbyta information med styrelsemedlemmar i andra föreningar. I vårt forum kan ni diskutera olika frågor och erfarenheter. För att ge ytterligare struktur och kvalité åt diskussionerna har vi satt samman en expertpanel.

Panelen består av några av de mest erfarna personerna i Sverige inom sina respektive yrkesområden. Vi är alltid på jakt efter fler duktiga experter, har du tips om någon som borde vara med? Maila oss på info@styrelseguiden.se.

Verktyg

Bostadsrättsföreningar har funnits i Sverige i nästan 80 år. Ändå ser styrelsearbetet ofta likadant ut idag som 1930. Genom att erbjuda moderna verktyg hoppas vi hjälpa till med att effektivisera styrelsearbetet. Mindre administration och mer aktivt arbete för föreningens bästa.

Idag erbjuder Styrelseguiden följande verktyg:

Gratis och lättadministrerad hemsida för föreningen. Ett enkelt och snabbt sätt att kommunicera med medlemmarna och externa parter så som mäklare med flera. Administration av hemsidan kräver ingen särskild teknisk kunskap. Vi hoppas att anslag i trapphusen och blanketter i brevlådan snart är ett minne blott. Se exempel på föreningshemsida.

Mallar och dokument: Hos oss kan du fritt ladda ned och använda flera olika typer av mallar och kontrakt som din styrelse kan behöva. Vi motar tacksamt tips och exempel på de mallar ni använder, eller saknar.

Leverantörslistor: Inte nöjd med er nuvarande städfirma? Vi erbjuder listor på och omdömen av leverantörer som andra bostadsrättsföreningar använder. På så vis kan du enkelt hitta en pålitlig leverantör. Håll gärna er egen lista på leverantörer uppdaterad för att hjälpa andra att hitta rätt. Vill du veta mer om en leverantör? Fråga de föreningar som använder den, bättre källa kan du inte få.

Senaste Nyheterna: Styrelseguiden.se är ingen nyhetsredaktion men vi håller ett öga på vad som skrivs som berör våra medlemmar. I vårt nyhetsarkiv hittar du ingresser och länkar till nyheter som berör din förening, håll dig uppdaterad.

Framöver kommer vi lansera ytterligare verktyg för att göra styrelsearbetet ännu lite lättare.

Oberoende

Styrelseguiden.se är inte knuten till någon intresseorganisation, politiskt parti eller leverantör av produkter och tjänster. Vi är helt oberoende för att kunna ge våra medlemmar den bästa och mest objektiva hjälpen. Information som publiceras på Styrelseguiden.se har alltid en tydligt markerad källa, oavsett om det gäller guider, artiklar eller inlägg i forumet. På så vis kan våra medlemmar själva bedöma äktheten i det som publiceras. Vi tror inte på anonyma diskussioner där avsändaren inte behöver stå för sina inlägg.

För att kunna tillhandahålla den bästa kompetensen samarbetar vi med företag och organisationer när det gäller information i våra ämnesguider samt medlemmar i expertpanelen. Vi är alltid tydliga med vem som står bakom informationen och granskar löpande det som publiceras och diskuteras för att undvika att vi utnyttjas i säljande syfte.

Vi mottager tacksamt alla tips om misstanke om missbruk av forum och artiklar.

Styrelseguiden finansieras genom intäkter från de leverantörer som annonserar på Styrelseguiden.se. Annonser är alltid tydligt markerade för att undvika missförstånd eller sammanblandning med information mot medlemmar.

Styrelseguiden.se och AllaBRFer.se drivs av bolaget Styrelseguiden Norden AB, som är ett affärsdrivande bolag. Vi som står bakom Styrelseguiden.se har gedigen erfarenhet från styrelsearbete i bostadsrättsföreningar samt av tjänster på bostadsmarknaden.

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se