Fönsterrenovering - tips om projektledning

Hej. Av någon anledning - troligen pga av att vi fortfarande är lite trötta efter att ha genomfört stambytet - kommer vi i styrelsen inte till skott när det gäller hur vi ska göra en upphandling av fönsterrenovering till vår fastighet. Vi tror att vi behöver börja med att upphandla projektledning. Det blir förmodligen så att vi samtidigt behöver se över balkongerna också - finns det överhuvudtaget sådan expertis i en och samma projektledning? Hur har ni andra gjort? Vårt hus är byggt 1937 och inget är gjort åt de flesta av fönstren sedan dess. Huset ligger centralt i Stockholm för övrigt. Mvh / Sekreteraren
Av Kristina Radford (1 poster), 18:43, 18 april 2016
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej,

Jo ett stambyte kan göra den mest luttrade styrelse matt.
De större etablerade konsultfirmorna (ÅF, Sweco etc.) har kompetens kring detta.
Säkert ett flertal av de mindre också, men mer individberoende.
Stöd vid upphandlingen skall inte underskattas, det kan spara föreningen en hel del.
Av Admin (93 poster), 21:50, 11 maj 2016
I stället för att handla upp separat projekledning som både kostar pengar och ofta ger ett negativt utfall kunskapsmässigt och att proj ofta inte är på samma nivå som fönsterfirman och styrelse så rekomender jag att istället köra del besiktningar med en firma som specialiserat sig på just besiktningar av detta slag och att ni under arbetets gång har veckomöten med avstämning med fönsterfirman.
De kan tex bjuda in styrelsen till en ibinder pärm där man kan kommunicera och ta del av alla dokument.
Av Tre Snickare (1 poster), 08:35, 13 juni 2021
En styrelse som inte har kompetens inom entreprenadjuridik och/eller upphandling bör alltid anlita professionell hjälp för - främst projektering och framtagande av förfrågningsunderlag så att det kan göras en ordentlig upphandling av entreprenör. Därtill är det en trygghet att ha någon som hanterar projektet löpande under byggtiden, vi sitter alla med heltidsarbeten och har inte möjlighet att vara på plats eller att vara tillgängliga 7-16, därför anlitar vi alltid hjälp, det är en kostnad men vi ser det som en besparing i långa loppet då vi säkrar utförande och garantier.
Av Brf Stettin (2 poster), 08:58, 01 augusti 2021
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se