Hur gör man

Hej
Vi är en lite bostadsrättsförening med endast 3 lägenheter där samtliga sitter med i styrelsen. Vi har problem med en av medlemmarna , som alltid sätter sig på tvären. Idag hyr vi ut garage/ lokal till ett företag. Företaget har 5 års kontrakt. Tyvärr så har bostadsrättsföreningen inte tillstånd av kommunen för detta och måste därför hitta en annan hyresgäst.
Har vi rätt att vräka hyresgästen/ företaget som har ett kontrakt ?
Kan vi låta hyresgästen hyra ut i andra hand utan alla i styrelsen säger ja?
Kan vi godkänna ny hyresgäst utan att alla i styrelsen säger ja?
Blir bostadsrättsföreningen skyldig att betala vite från kommunen eller är det
Företaget har idag et kontrakt där det står att han får bedriva sin verksamhet från lokalen. Detta kontrakt skrevs med förra styrelsen.
Av anonym användare , 09:06, 29 januari 2013
Lokal
Rösta
0,0

Senaste svar på tråden

Hej,

Det var lite olika frågor på en gång.
Vad gäller beslut i styrelsen där inte samtliga ledamöter är överens så regleras det av föreningens stadgar. Det är vanligt med majoritetsbeslut i föreningar, samt att ordföranden har utslagsröst.
Ang. att föreningen hyrt ut en lokal för verksamhet som ni inte haft tillstånd av kommunen för är det en del detaljer som inte är kända. Framgår det av kontraktet att det är sådan verksamhet som tillåts? Vad är det för verksamhet?

Om föreningen har ingått ett avtal med hyresgäst, som kommunen inte tillåter är det sannolikt att föreningen måste bryta det avtalet vilket kan innebära en kostnad för föreningen.
Om hyresgästen har bedrivit verksamhet som inte är i linje med hyresavtalet så är det grund för vräkning eller rättelse.
Av Admin (93 poster), 23:03, 29 januari 2013
Rösta
0,0

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se