SBAB chocksänker boräntan

Statens bank SBAB vill utmana storbankerna om bolån och sänker från och med i dag sin femårsränta med 0,65 procent till 2,1 procent, skriver Dagens Industri. Det gör femårsräntan lägre än den rörliga tremånadersräntan som nu är 2,15 procent.

 

Bolåneräntorna med längre bindningstider är historiskt låga. Med dagens sänkning av 5-årsräntan till 2,10 % befinner den sig på en rekordlåg nivå. 

- Vi vill erbjuda Sveriges bästa bolån, och en del i det är att ge riktigt bra erbjudanden. Vi anser att det är bra att minska sin risk genom att binda och låsa in sin boendekostnad till dagens låga ränteläge och vi vill med 2,10 % i femårsränta hjälpa fler att göra det, säger Klas Danielsson, VD på SBAB.

Kunder hos SBAB, som har ränteändringsdag och binder bolåneräntan på fem år senast den 19 december får den rekordlåga räntan. Kunder som köper ny bostad eller flyttar sitt bolån till SBAB och binder bolåneräntan på fem år får 2,10 %-räntan om bolånet utbetalas senast den 19 december. 

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se