Nyheter - Ombildning

De allra senaste nyheterna kring ombildning till bostadsrättsförening, från hela landet.

Ombildningar ska övervakas av staden

Idag gör bostadsrättsföreningen i kvarteret Kastanjegården ett sjätte försök att få majoritet för ett köp. En oberoende observatör ska se till allt går rätt till vid stämman. Sedan situationen urartat vid ett stort antal ombildningar har Stockholms stad tagit beslut om att detta i fortsättningen blir rutin.

Bra relationer i trapphuset skapar tillit

De nära kontakterna med grannar är oerhört viktiga för trivseln och tryggheten. Det menar Cecilia Henning, docent i socialt arbete vid Hälsohögskolan i Jönköping.

Ståhl vill kompensera dem som drabbas

Sigvard Ståhl, vd för Hökerum bygg, förklarar agerandet med att företaget vill kompensera hyresgäster som känner sig drabbade, samt vara tydlig med att ett överklagande helt i onödan drabbar ett antal lägenhetsköpare.

Lidingöhem krymper stadigt

De senaste tio åren har det allmännyttiga bostadsföretaget Lidingöhem gjort sig av med 38 procent av sina lägenheter. Nu kan ytterligare 655 lägenheter försvinna. Skulle så bli fallet har Lidingöhem under en tioårsperiod avhänt sig 72 procent av sitt bestånd.

Försäljning av hyresrätter stoppas

De många turerna kring försäljningen av de 80 allmännyttiga radhusen på Jordliden fortsätter. Nu har länsrätten beslutat att försäljningen inte får verkställas förrän domstolen utrett om den är laglig.

Vågmästarbostaden får stå kvar

KARLSTAD: NCC får nobben av länsrätten

”Vart ska vi ta vägen?”

”Passa dig jävligt noga. Du är inte säker här.” Hårda ord har utbytts mellan grannarna i bostadsområdet Kastanjegården i Enskededalen. Orsak: vissa önskar köpa sina hyresrätter, andra vill bo kvar i allmännyttan.
Du är här Hem Nyheter
Nästa

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se