Nyheter - Nybyggnation

Nyheter kring de senaste bostadsbyggprojekten, bygglov och annat intressant.

I Bromma blir attefallshus bostadsrätter

I oktober planerar ett byggföretag att resa två attefallshus i Bromma kyrka och sedan sälja dessa som bostadsrätter. De kommer att stå på en tomt på 1 300 kvadratmeter tillsammans med två parhus, och på så sätt får området totalt 6 nya bostäder- vilket går i linje med den tanke som fanns kring attefallshusen när de infördes, men som sedan inte riktigt uppfyllts.

Rikshem svarar på kritik mot renovering

Hyresgäster tvingas bort från sina lägenheter när Rikshem renoverar och fördyrar. Blir det tusentals nya hemlösa i Uppsala?
Nu ska ännu ett bostadsområde i Uppsala drabbas av ett stambyte som kommer kosta hyresgästerna minst 43 procent mer i hyra.

Jakten på det perfekta boendet medför rasrisk

Stockholms folkhem rivs ut för att ersättas av ljusa och dyra inredningsdrömmar. Strävan efter den öppna planlösningen har gått så långt att den medför rasrisk – för vem bryr sig om bärande bjälkar och väggar när livet ska bli perfekt?

BRF vill bygga bostäder i Örbyhus

Ödetomten efter gamla Lemecofabriken längs Gyllbyvägen i Örbyhus kan bli plats för 20 nya bostadsrättslägenheter. En nybildad bostadsrättsförening har färdiga ritningar och planerar att bygga i egen regi för att pressa kostnaderna.

Stort intresse för bostadsrätter

Intresset för bostadsrätt i markplan på Fredsbacken i Östervåla är rekordstort. På ett informationsmöte nyligen kom 60 personer. Försäljningen av lägenheterna för den första etappen har startat. Den utgörs av tolv lägenheter med tvår, treor och troligen också någon fyrarummare som byggs på beställning.

Ta tillvara på bostadsrättsföreningens råvind

Det finns många bostadsrättsföreningar som har vindar som bara står tomma. Det finns olika sätt att nyttja dessa. Ett sätt att ta tillvara på vinden kan vara att göra om till ny lägenhet/lägenheter eller att föreningen upplåter ytan till de medlemmar som bor överst i fastigheten.

Redan kö till planerade bostadsrätter i Östervåla

I och med kommunens beslut att anta detaljplaneförslaget för Fredsbacken i centrala Östervåla ligger nu vägen öppen för privata bolaget Fredsbacken AB att bilda bostadsrättsföreningen som skall bebygga området. I oktober kan bygget av den första etappen starta om bygglovet beviljas.

Brf Strandpromenaden i Sundbyberg vinner pris

Riksbyggens bästa byggprojekt 2010 är bostadsrättsföreningen Strandpromenaden i Sundbyberg. Det anser juryn för tävlingen "Bästa Riksbyggenprojekt". Hedersomnämnanden ges till bostadsrättsföreningarna Magistern i Kalmar och Högsbogatan i Göteborg samt Källby Äldreboende i Götene.

Svalt intresse för ägarlägenheter

För två år sedan infördes en ny boendeform - ägarlägenheter. Men införandet mottogs svalt och i dag finns bara 388 ägarlägenheter i Sverige. Bostadsrätter dominerar fortfarande stort.

Rusning till Stockholms nya stadsdel

Försäljningen av lägenheter i den nya stadsdelen Järvastaden i Solna har gått över förväntan. På ett år har Skanska sålt slut samtliga 76 lägenheter i Brf Luckan – och intresset för kommande etapper är fortsatt stort.

Bostäder som ny handelsvara

Premiär för ett nytt koncept på Gärdet. Företag och privatpersoner köper en bostadsrätt för att sedan hyra ut den.

Föreningen accepterar juridiska personer och är primärt till för de som inte vill bo permanent i sin lägenhet.

Därför ringlar bostadskön lång

Politikerna har inte tagit bostadsbristen på allvar. Det anser 29 procent av befolkningen. Det innebär samtidigt att politikernas tillkortakommanden är det enskilt största hindret för ett ökat bostadsbyggande om man får tro svenska folket.

Dubblering i antalet påbörjade lägenheter

Antalet påbörjade lägenheter i flerbostadshus mer än fördubblades under de tre första kvartalen 2010 jämfört med samma period 2009. Det är den kraftigaste ökningen som hittills registrerats och påbörjandet är åter på samma nivå som 2004. Påbörjandet av småhus ökade marginellt under samma period. Källa SCB.se

Bygglov för multihallen vid Fyrishov överklagas

Bygglovet för multihallen vid Fyrishov har överklagats. Bostadsrättsföreningen Olofsgårdarna hävdar i ett överklagande till länsstyrelsen att en del av multihallen planeras inom ett område som inte får bebyggas.

Citybanan oroar Bostadsrättsföreningar

Sprängningar vid byggandet av Citybanan i Stockholm oroar såväl bostadsrättsföreningar som expertis inom området. När tunnelbanan drogs skedde både sprickbildningar och ras. Följ med Vetandets värld till Sveriges största byggarbetsplats, rakt under vår huvudstad.

Riksbyggen tar tre spadtag i Uppsala

Torsdagen den 23 september sätter Riksbyggen spaden i marken för tre projekt i Uppsala: en bostadsrättsförening, ett vårdboende och ett radhusområde. Tre olika boenden för människor i olika faser i livet.

Fabege överlåter en fastighet i Järla Sjö

Fabege och Oscar Properties Invest AB har bildat ett gemensamt bolag för utveckling av bostadsrätter i Stockholm. Bolaget ska förvärva fastigheter för byggnation eller ombyggnation av befintliga byggnader till bostadslägenheter för att sedan överlåta dessa till bostadsrättsföreningar.

Planerat bygge ligger fortfarande på is

HSB planerade höghusbygge på Stockholmsberget kanske aldrig kommer att förverkligas. I dagsläget finns i varje fall inga planer på att starta någon byggnation på berget.

Pengar saknas att rusta förorten

I Botkyrka ligger 80 procent av de lägenheter som det kommunala bostadsbolaget förvaltar i miljonprogramsområden. Att skaka fram pengar till en omfattande upprustning kommer att bli tufft, för hyresgästerna har inte råd att betala.

Det är sug efter bostadsrätter

Att det är brist på lägenheter i Borlänge, särskilt i attraktiva och centrala områden, syns allt tydligare i prisstatistiken för bostadsrätter.
Priserna har ökat stadigt under många år och bara under de tre senaste månaderna är ökningen hela 21 procent.

Du är här Hem Nyheter
Föregående

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se