Nyheter

Boende och bostadsrättsfrågor är något som berör många idag. Dagligen skrivs det i tidningar och på nätet om frågor som påverkar arbetet i föreningen. För att underlätta för styrelsemedlemmen att hålla sig uppdaterad samlar vi här dagligen nyheter från alla medier kring boende och bostadsrätter.

Har vi missat en viktig nyhet? Tipsa oss gärna per mail info@styrelseguiden.se.

Ingves: Hårdare bankkrav får vänta

Pendeln svänger mot mer regleringar av bankerna, konstaterar Stefan Ingves, chef för Riksbanken, i ett anförande inför Bankföreningens årsmöte på torsdagen.

Fler kvinnor blir mäklare

Allt fler fastighetsmäklare är kvinnor. I åldersgruppen upp till 40 år är nu över hälften av landets mäklare kvinnor, visar statistik från statliga Fastighetsmäklarnämnden.

Prischock i Stockholm: "Det är ett sanslöst sug"

Det råder vild huggsexa om skållheta bostadsrätter i Stockholms innerstad. Här är ett exempel: På ett dygn steg priset på en tvårummare med 1,3 miljoner kronor.

Bra relationer i trapphuset skapar tillit

De nära kontakterna med grannar är oerhört viktiga för trivseln och tryggheten. Det menar Cecilia Henning, docent i socialt arbete vid Hälsohögskolan i Jönköping.

Varför fick vi inte en chans att ge vårt bud?

Är köparna inte lika viktiga som säljarna vid budgivning? Vi är besvikna hur budgivningen gick till hos Aroseken med mäklaren Tony Kuhn.

Bytes: Slott mot en tvåa i innerstan

En slottsvåning i Sigtuna bytes mot en 2:a innanför tullarna. Du läste rätt. En hyresrätt med 160 kvadrat boyta fördelat på fyra rum i två plan – i ett slott. Den annonsen ligger ute på Blocket.

SEB ändrar bolånereglerna

Nu är det slut med automatisk förlängning av bolån med långa bindningstider, i alla fall för SEB:s kunder. När lånen förlängs är det tremånadersräntan som gäller om kunden inte hör av sig.

"För tidigt att höja räntan nästa höst"

En räntehöjning från Riksbanken nästa höst är alldeles för tidig, säger fackförbundet TCO:s chefekonom Göran Zettergren.

Förvaltaren ska bygga hyresrätter i Ursvik

Allmännyttiga Förvaltaren i Sundbyberg bygger 263 hyresrätter i Ursvik. Det är företagets första nybygge sedan 1990 och ett av få hyreshusprojekt i länet, trots att bristen på hyresrätter anses vara den värsta bristen på bostadsmarknaden i länet.

Vill skjuta hackspettar

Riksbyggen i Lycksele har problem med hackspettar i ett av sina bostadsområden. Nu ansöker de om att fåglarna ska skjutas bort av kommunens skyddsjägare.

Sveriges billigaste bostadsrätt kostar 1 500 krono

Sveriges billigaste bostadsrätt finns i Tidaholm. 1 500 kronor för en trea ger ett kvadratmeterpris på 18.50. Den dyraste bostadsrätten finns i Göteborg med ett kvadratmeter pris på 107 143 kronor.

Miljardkrav för renovering av miljonprogrammet

Med nuvarande takt kommer det att ta 30 år innan 300 000 lägenheter i miljonprogrammet är upprustade. Bara de mest nödvändiga åtgärderna skulle kosta 50 miljarder kronor. Nu kräver Sabo en bred uppgörelse mellan staten, de allmännyttiga bostadsföretagen, de privata hyresvärdarna, hyresgästerna och byggindustrin.

Ståhl vill kompensera dem som drabbas

Sigvard Ståhl, vd för Hökerum bygg, förklarar agerandet med att företaget vill kompensera hyresgäster som känner sig drabbade, samt vara tydlig med att ett överklagande helt i onödan drabbar ett antal lägenhetsköpare.

Pengar påverkar inte Börje

Börje Hellström tänker inte ge efter för påtryckningar eller erbjudanden om pengar. Han vägrar dra tillbaka sitt överklagande av projekt Villa Nygatan.

Fogden: ”Givetvis är det inte okej”

– Det är inte okej att ett företag hjälper någon att undvika att göra rätt för sig, säger Brita Norrman Prytz vid Kronofogdemyndigheten.

Lidingöhem krymper stadigt

De senaste tio åren har det allmännyttiga bostadsföretaget Lidingöhem gjort sig av med 38 procent av sina lägenheter. Nu kan ytterligare 655 lägenheter försvinna. Skulle så bli fallet har Lidingöhem under en tioårsperiod avhänt sig 72 procent av sitt bestånd.

Dags att jämka på bolånet

Du som har löpande jämkning av räntekostnaden på bolånet bör skicka in blanketten före 2 november, annars kanske inte uppgiften hinner tryckas på skattsedeln vilket innebär extrajobb för dig.

Försäljning av hyresrätter stoppas

De många turerna kring försäljningen av de 80 allmännyttiga radhusen på Jordliden fortsätter. Nu har länsrätten beslutat att försäljningen inte får verkställas förrän domstolen utrett om den är laglig.

Analytiker tror på höjd ränta i april

Analytiker tror, till skillnad från Riksbanken, på en räntehöjning redan i april och är samtidigt förvånade över det nya lågräntelånet till bankerna

Lönsam bergvärme

I SN 20/10 fanns en insändare från Kent Östergård, som påstod att bergvärme inte är lönsamt. Du har gjort dig skyldig till ett antal räknefel, som inte får stå opåtalade.
Du är här Hem Nyheter

Föreningens hemsida på Allabrfer.se

Som medlem på Styrelseguiden.se får din förening en gratis hemsida på Allabrfer.se, Sveriges samlingsplats för bostadsrättsföreningars hemsidor.
Läs våra användarvillkor.
Vi använder RuleMailer för att skicka nyhetsbrev.

Copyright © 2009 Styrelseguiden.se

Styrelseguiden Norden AB
Frejgatan 8
114 20 Stockholm
info@styrelseguiden.se